son haberler

Başpehlivanlar Kırkpınar’a Hazırlanıyor

Yayınlanma Tarihi: 4 Temmuz 2018 okunma

Başpehlivanlar Kırkpınar’a Hazırlanıyor
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 13-15 Temmuz tarihlerinde Kırkpınar’da mücadele edecek olan Başpehlivanlar Recep Kara, Abdullah Güngör, Serhat Balcı ve Nedim Gürel’e antrenman yaptıkları 19 Eylül Stadyumu’nda moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu.

Bu yıl düzenlenecek 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Ordu adına umutlu olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak güreş sporuna, özellikle de yağlı güreşe verdiğimiz destek ortada. Türkiye’de güreş denince akla artık sporcularımızın elde ettiği başarılar neticesinde Ordu geliyor” dedi.

 “Kırkpınar’da En Güçlü Namzetiz”

Başpehlivanların antrenmanlarını izleyen Başkan Yılmaz, ardından yaptığı açıklamada 13-15 Temmuz tarihlerinde yapılacak 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde mücadele edecek sporculara başlarılar dilerken, “Spor Dairesi Başkanımız, başpehlivanımız, altın kemerin üç kez sahibi olan Recep Kara Başkanımızın himayesinde Abdullah Güngör, Serhat Balcı ve Nedim Gürel kardeşimiz Ordu Büyükşehir Belediyesini temsil edecekler. Bu yıl da Kırkpınar’da başpehlivanlıkta en güçlü namzetiz. Bunu söylerken de her şeyin kısmet olduğunun bilinci içerisindeyiz. Sporcularımız Türkiye’deki bütün yağlı güreşleri birebir takip ederken hem antrenmanları hem de yapmış oldukları mücadelelerle gerek ilimiz gerekse ülkemizde Türk sporu adına umut verici çalışmalar içerisindeler. Bu dönemde de Kırkpınar’da yapılacak mücadeleler için en üst seviyede umutluyum. Büyükşehir Belediyesi olarak güreşe,özellikle de yağlı güreşlere vermiş olduğumuz destek ortada. Türkiye’de yağlı güreş denilince akla artık bu ekipten dolayı Ordu ve Büyükşehir Belediyesi geliyor. Asırlık bir mücadelede ilimizin en üst seviyede temsil edilmesi bizim için bir gururdur. Kendilerinden madalya bekliyoruz. Güzel bir sonucu ilimize ülkemize hediye etmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

 Başpehlivan Kara, “Ordu’yu En İyi Şekilde Temsil Edeceğiz”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanı ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara ise, “Ordu pehlivanlar şehri. Bunu Ordu ziyaretinde Cumhurbaşkanımız da dile getirmişti. Geleneksel sporumuz olan yağlı güreşte ilimizi başarıyla temsil ettik. 2018 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Kulubü’nün sporcusu 4 başpehlivan olarak 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde ilimizi temsil edeceğiz. Son antrenmanımızı da stadyumda yaptık. Güzel çalıştık. Her şey nasip tabii ki ancak amacımız altın kemeri almak. Geçen yılki yenilgiyi telafi ederek ilimizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Temennimiz Altın Kemeri Ordu’ya Getirmek”

Kırkpınar’da mücadele edecek başpehlivanlar Abdullah Güngör ve Nedim Gürel de Kırkpınar yarışları öncesi duygularını ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’dan Allah razı olsun. Bizim için bütün imkânları seferber etti. Bizim temennimiz de altın kemeri Ordu’ya getirmek. Vatandaşlarımız bizlerden dualarını eksik etmesinler” ifadelerinde bulundular.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.