son haberler

Bavuldan Sanat Çıktı!

Yayınlanma Tarihi: 13 Kasım 2019 okunma

Bavuldan Sanat Çıktı!
Gündem
0

Unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı sanatı olan Tezhip sanatı Ünye’de Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaşatılıyor. Tezhip ve minyatür kursunda Ahşap bir eski bavula yapılan sanat ise görenlerin ilgisini çekti.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi bu yıl ikinci kez Tezhip Kursu açarken sanat meraklıları kursa yoğun ilgi gösterdi. Geleneksel Sanatlar Öğreticisi (Tezhip ve Minyatür) Berna Saraç kursun bir dersini Ünyelilere tanıtmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda işledi.

Ünye’de tezhip ve minyatürün son iki yıldır uygulandığını ifade eden Saraç, “ben yaklaşık 4-5 yıldır bu sanat üzerine çalışıyorum. Ünye’de iki yıldır Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs açıyoruz. Aslında tezhip unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı sanatıdır. Ancak Ünye’de ilk kez bu kursu açtığımızda sanatseverlerin ilgisiyle karşılaştık. Yoğun ilgi nedeniyle kursumuz ikinci yılına girdi ve yaz mevsimine kadar devam edecektir” dedi.

Tezhip ve minyatür sanatını seven ve merak duyan herkesi kursa beklediğini de ifade eden Geleneksel Sanatlar Öğreticisi Saraç, “şuanda devam eden kursumuz var. Kursiyerlerimiz bu sanatı uygulamalı olarak öğreniyor. Tezhip sanatına merak duyan herkes bizlere ulaşabilir ve kursumuza katılabilir” diye konuştu.

Saraç ayrıca, “tasarrımlar ortaya çıktıktan sonra bu sanat beğeni de arttı. Şuanda sipariş alıyoruz. Sanatı öğrenen kursiyerlerimiz yaptıkları eserlerle kendilerine gelir kaynağı elde ediyor” dedi.

Tezhip ve minyatür sanatı ortaya güzel eserler de çıkardı. Ahşap bir bavula minyatür sanatı işlenirken ilgi ile inceleyenler tarafından “bavuldan adeta sanat çıktı” yorumları yapıldı.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi açtığı sayısız kurslarla binlerce kursiyere sertifika verirken, geçtiğimiz yıllarda Ordu’da da en çok kurs açan merkez olmuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.