son haberler

Berberlerden Amerika’ya Tepki

Yayınlanma Tarihi: 13 Ağustos 2018 okunma

Berberlerden Amerika’ya Tepki
Gündem
0

Ünye’de erkek berberler Amerika’ya tepki için “Amerikan Traşı” yapmama kararı aldı.

Amerika’nın Türkiye’ye yaptırımlarına karşı her kesimden tepki çık gibi büyüyor. Son olarak Ünye İlçesi’nde faaliyet gösteren berber esnafı dükkanlarının camlarına astıkları “Amerikan Traşı Yapmıyoruz” yazılı kağıtlarla tepkilerini gösterdiler.

Ünye’de birçok berber, tepkisini ortaya koyarken 20 yıllık esnaf Ruhi Taş, ” Amerikan Traşı’nı yasaklıyorum, Amerika’yı protesto ediyorum” dedi.

Esnaf Fatih Memiş ise “doların yükselişinden dolayı tepki göstermek amacıyla işyerimizin camına yazı yazdık ve Amerikan Traşı’nın yapılmayacağını duyurduk. Müşteriler de bu tepkimizi olumlu karşıladılar” dedi.

Ünye’de 10 yıllık esnaflık yapan Emrah Sül, “doların son dönemlerde artışı yüzünden biz de diğer esnaflar gibi ufakta olsa tepkimizi göstermek için böyle bir yazı astık. İnsanların bakışı da çok olumlu ve herkes destekliyor” dedi.

Berbere traş olmaya gelen ve yazıyı gören Mehmet Kapan, “Amerika bize istediği kadar uygulama yapabilir doğal haklarıdır. Ama buna hangi partiden olursa olsun şu anki hükümetimize karşı muhalefette bulunmaması lazım. Herkesin birlik ve beraberlik içinde olması lazım. Esnafımızın da tepkisini ortaya koyarak böyle bir uygulama yapmasını doğru buluyorum. Çünkü birlik beraberlik olma zamanıdır. Çok güzel bir kural getirmişler. İnşallah diğer esnaflara da örnek olur bu uygulama” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.