son haberler

Beşlioğlu; Ordu’nun Çöpü Ünye’de Yakılıyor!

Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2018 okunma

Beşlioğlu; Ordu’nun Çöpü Ünye’de Yakılıyor!
Gündem
0

Cevizdere Çevre Koruma Derneği’nin Cevizdere’ye kurulan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi’na karşı mücadelesi devam ediyor.

Dernek üyeleri STK’lara yaptığı ziyareti Ünye Şoförler Odası ile sürdürdü. Başkan Bekir Şimşek’e çöpün ve tesisi zararlarını anlatan dernek üyeleri destek istedi.

Ordu’nun Çöpü Ünye’de Yakılıyor!

Dernek Avukatı İrfan Yıldız Beşlioğlu “Ünye’nin içme suyu ihtiyacını yıllardır sağlayan ve halen alternatif olarak görülen Cevizdere havzasına yapılacak olan Katı Atık Ayrıştırma Tesisi bölgeye ve Ünye’ye ciddi zararlar verecektir. Burada çöp suları Cevizdere Irmağı ile karışacak içme suyu kuyuları bundan etkilenecektir. Ordu’nun tamamının çöpünün Ünye’de ayrıştırılacak olması ya da Çimento Fabrikasında yakılacak olması Ünye’nin çevre sorununa neden olacaktır. Çöpün kokusu nedeniyle bu havzada yaşam alanı da oluşturulamayacaktır. Ünye’de tesis henüz devreye girmedi ancak Ordu Merkezden gelen çöplerin fabrikada yakıldığını öğrendik ve biliyoruz” diye konuştu.

“Biz Canımızın Derdindeyiz”

Dernek olarak siyasi bir oluşum içinde olmadıklarının altını çizen Beşlioğlu, “bize zaman zaman siz şu partidensiniz, bu partidensiniz diyorlar. Tekrar altını çizmek istiyorum bizim siyasi bir partiye yakınlığımız ya da uzaklığımız söz konusu değildir. Biz canımızın derdindeyiz” diye konuştu.

“Her Zaman Yanınızdayım”

Kendisinin de Cevizdere Mahallesi’nde ikamet ettiğini ifade eden Ünye Şoförler Odası Başkanı Bekir Şimşek, “bu duyarlılığınızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Ben de bu mahallenin insanıyım. 2000 kök meyve ağacım var o bölgede. Hakikaten Cevizdere havzası seçinti mi oldu?Kömür, arıtma, mezbahane hepsi o bölgede. Ne kadar çevreye zararlı tesis varsa bizim bölgemizde. Ünye’den burayı nasıl koparıyoruz ben anlamıyorum. Bizim hep birlikte bununla mücadele etmemiz lazım Ünye ve bölge olarak. Ben her zaman destekçinizim. Bu bizim olduğu kadar geleceğimizin de sorunudur” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.