son haberler

“Bizi Hızlı Yatırımlar Sevindirir”

Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2015 okunma

“Bizi Hızlı Yatırımlar Sevindirir”
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın Bolaman’a kadar uzatılmasının Ünye adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti ve ekledi; “Ünye’nin şu anda önceliği Organize Sanayi Bölgesi ve Ünye-Tokat Yolunun yapılmasıdır. Hızlı tren için gösterilen kararlılığın, Ünye’nin önceliklerine de gösterilmesini bekliyoruz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Ankara-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın Fatsa Bolaman’a kadar uzatılması yönünde çalışma başlatıldığını açıklaması Ünye’de heyecan yarattı. 5-6 yıl içinde Ünye’nin de aralarında bulunduğu birçok il ve ilçe planlanan yeni güzergâh ile hızlı trene kavuşacak.

“Aynı Kararlılığı Ünye OSB İçin de Bekliyoruz”
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zor; “Bu bölgeye gelebilecek olan her türlü hizmetin yanında oluruz. Tabi Enver Bey liman problemini çözmekle doğruyu yaptı, Ünye’ye çok ciddi bir destek oldu ama biz Enver Bey’in gücünden, hatırından, siyasi varlığından organize sanayi ile ilgili talebimiz vardı, ona ciddi bir destek olmasını arzu ediyoruz. Bu iktidarın meselesidir, hükümetin meselesidir ama bu bölgenin artık 1 numaralı siyaset adamı olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanından bunu bekliyoruz. Peşinden Akkuş-Tokat Yolunu istiyoruz. Akkuş-Tokat Yolu eğer yapılırsa, bu hızlı tren 5-10 sene sonra gelecektir ama bu yolu isterlerse 2-3 yıl içinde yapabilirler. Benim Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak önceliğim Ünye Organize Sanayi ve Akkuş-Tokat Yoludur.

“Elbette Hızlı Tren İstiyoruz”
Hızlı trenin Ünye’den geçmesinin ilçe adına önemli bir kazanım olacağının altını çizen Zor, “Elbette hızlı trenin gelmesini istiyoruz. Ancak, aç bir insana tatlı alır mısınız ya da sever misiniz sorusu çok şık olmaz, çünkü insan açtır. Bu memleket insanının %5-10’luk kesimi havaalanını ve hızlı treni kullanacaktır ama %100’ünün ekmeğe ihtiyacı vardır. Hepimizin doyması lazım. Öyleyse Organize Sanayi %30-35 oranında Ünye ekonomisinin kalkınmasına sebep olacağı için %30-35’lik talep bana göre %5-10’luk talebin önündedir. Ancak onları yaptıktan sonra hızlı tren istemez miyiz? İsteriz tabi ki. Ne kadar hızlı ve güzel şeyler gelirse muhakkak isteriz” dedi.

“Ünye Yıllarca Yanıltıldı”
ÜTSO Başkanı Zor; “Bu proje Hükümetin 2023 hedefleri arasında bildiğim kadarıyla. Bunu 2018 yılına çekme şansımız yok. Bu güzel bir düşüncedir ama 3-5 yıl içinde diğer iki talebimiz yerine getirilirse 2023 içerisinde hızlı trenimiz de olsun. 2017 yılında inşallah doğalgazımız olacak. Onlara da inanmak istiyorum. Çünkü Ünye vaatlerle çok uzun süre kandırıldı, yanıltıldı. Biz birkaç sene içerisinde cumhuriyet meydanında doğalgazı görecektik, bunu o işten sorumlu bir bakan söz vermişti, herhangi bir insan değil. O yüzden sözden ziyade sonuca kilitlenmemiz lazım ama düşünce ve görüş Enver Bey’den gelmiş ise şu anda bizim sadece kendisine başarı dilemek ve o arzusunu gerçekleştirmede dua etmek kalır. Yeter ki başarsın, biz seviniriz.

Büyükşehir Karlı Çıktı
Ünye Organize Sanayi Bölgesi için mevcut yerde ki yaklaşık 56 dönümlük kamulaştırılan kısmın bedeli, bankalardan kredi olarak alındığı için ilgili bakanlık kamulaştırma bedelini geri tahsil etmeden yeni yer için onay vermediğini belirtti. Bu sebeple Cevizdere havzasında kamulaştırılan 56 dönümlük alan Büyükşehir Belediyesi’ne geçiyor. Böylelikle bakanlık ödediği parayı belediyeden geri alacak ve yer Büyükşehir’in olacak. Büyükşehir’in bu yeri alması durumunda zararı mı olacak? Hayır, kârı olacak. Çünkü 54-55 bin TL gibi bedellerle o yer alındı. Daha sonra mahkeme 81 bin TL biçti diğer yerlere. Onun için 54-55 bin TL’ye o yerler her zaman satılabileceği gibi bir de Ünye Limanı’nın Ordu Limanı haline gelmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanının “Ordu ilinin limanı Ünye Limanı’dır” demesi, o bölgede depolar yapmak suretiyle limanı daha aktif hale getirecek. Bu Ordu Belediyesine yakışıyor. Bizim problemimizi çözerken aynı zamanda da Ordu Büyükşehir Belediyesine ve Ünye Limanı’na güzel bir arazi kazandırmış olacaktır. İnşallah sonuç alırız. Ben Belediye Başkanının samimi olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

“İstemek Bizim Görevimiz”
OSB için düşünülen Killik mevkiinde hızlı karar verilmesi gerektiğinin altını çizen ÜTSO Başkanı Durmuş Zor; “Yere talip olduktan sonra fiyatlar doğal olarak çok artıyor. O yüzden hızlı karar verip sonuçlandırmakta yarar var. Ben Killik bölgesinde de, Cevizdere de olan durumlara benzer tablolarla karşılaşacağımız endişesini taşıyorum ama gönlümden geçen devletin en kısa sürede Organize Sanayi Bölgesini kurmasıdır, bu hepimizin arzusu. Bunu istemek benim görevimdir. Çünkü Ticaret ve Sanayi Odası Başka ne ister? Yani ben Organize Sanayi istemeyeceğim, Limanı istemeyeceğim, Orta Anadolu bağlantı yolunu istemeyeceğim de ne isteyeceğim? Diğer şeyleri istemesi gereken başka kurum ve kuruluşlar var ama bu iki üç konuyu istemek benim görevim arasındadır. Onun için ben her fırsatta devletimizden, iktidarımızdan bunu istiyor ve talep ediyorum. Yapıp yapmamak kendi takdirlerindedir” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.