son haberler

Bu Bir Rekor!

Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2019 okunma

Bu Bir Rekor!
Eğitim
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Ünye Halk Kütüphanesi’nde 2018 yılında 66.841 kişiyi ağırlanırken, 27.026 adet kitap okundu. Bu rakamın bu zamana kadar alınan sonuçların en iyisi olduğunu söyleyen Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu “2019 hedefimiz daha büyük olacak” dedi.

Kaledere Mahallesi, Belediye Cad. Dönerçeşme Meydanı Belediye Ek Binası’nın 4. katında hizmet veren Ünye Halk Kütüphanesi 2018 verilerini açıkladı. Bu yıl 3599 okuyucu kütüphaneye üye olurken okunmak için ödünç verilen kitap sayısı ise 27.026 adet oldu. Kütüphanede yer alan kitapların sayısı 37.103’e ulaşırken 66.841 kişi bir yıl içinde kütüphaneden yararlandı.

2018 yılında elde edilen verileri Ünye Haber’e açıklayan Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, “biz bu zamana kadar 22 bin seviyelerini gördük ancak geçtiğimiz yıl 27 bin seviyelerine çıkmış olmak bizi de çok sevindirdi” dedi.

Müdür Kocaoğlu kütüphane çalışmaları hakkında yaptığı değerlendirmede, “2018 yılı içerisinde kütüphanemiz özel yıllarından birini yaşadı. Ben 27.026 kitabın ödünç verileceğini açıkçası düşünmemiştim. Bu bizim için özel bir veridir. Kütüphanemiz 2018 yılı içerisinde birçok okulu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi. Kütüphane kavramı anlatıldı. İçeriğinde sadece kitap okumak olmadığı vurgulandı. Biz bir yıl boyunca bu gibi faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu anlattıklarımızın karşılığı olarak insanlarımız kütüphaneye geldiler. Sadece kitap okumaya değil, üniversiteye hazırlanan adaylar ders çalışmaya, öğrencilerimiz internet gibi imkanlardan faydalanmaya geldi. Bunun karşılığında ziyaretçi sayımız 60 binleri geçti” dedi.

Asansör Etkisi

Kütüphanenin 4. katta yer alması nedeniyle asansör sorununun 2018 yılının sonlarına yakın zamanda çözülmesinin kendileri açısından önem kazandığını ifade eden Müdür Kocaoğlu, ” asansörün 3 aylık geçmişi var ancak bunun da insanların kütüphaneye ulaşımını kolaylaştırdığına inanıyorum. İmkanlarımız sınırlı, mekanımız sınırlı bu sınırlı alanı en iyi bir şekilde kullanarak halkımızın hizmetine sunmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

“İstediğiniz Kitabı Söyleyin Getirtelim”

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu bakanlığın kendilerinden zamna zaman liste istediğini ifade ederken, “kütüphanede bulamadıkları, ya da bulunmasını istedikleri kitapların listesini veren öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın bu isteklerini biz bakanlığa bildiriyoruz ve talep ediyoruz. Bu aynı zamanda kütüphanemizin kitap zenginliğine katkı sunacaktır” dedi.

2019’da Hedefler Büyüdü!

2018 yılı verilerinin kendilerini 2019’a daha iddialı hazırlanmalarını sağladığını ifade eden Müdür Kocaoğlu, “biz 2018 yılında başlattığımız iki sosyal projemizi 2019 yılında da devam ettireceğiz. Bunlardan biri okuyoruz, konuşuyoruz, öğreniyoruz ve değerler kazanıyoruz. bu proje kapsamında her Cumartesi Saat 14.00’da kütüphanede bir konu üzerinde konuşuyor ve değerlendiriyoruz. Bu projemiz yoğun talep görüyor. Bir diğeri ise yazarlık projesidir. Kütüphanemiz sadece okumak için değil aynı zamanda yazar yetiştirmek içinde çalışma yapıyor. Bu projemiz de yeni yılda devam edecektir. Aynı zamanda kitap okuyan sayısını ve ziyaretçi sayımızı daha da yükseğe çıkarmak için çalışacağız” dedi.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.