son haberler

Bu Menemenci Başka Menemenci

Yayınlanma Tarihi: 31 Ekim 2019 okunma

Bu Menemenci Başka Menemenci
Gündem
0

Ünye’de hizmet veren Menemenci Efe Mıstık, eşine rastlanmayan bir uygulama yaparak ilgi odağı oldu.

Ünye Devlet Sahil Yolu, yeni devlet hastanesi yanında hizmet veren Menemenci Efe Mıstık müşterilerinin isimlerini menemene yazarak dikkat çekti. Ünye başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden vatandaşların ilgi gösterdiği menemencinin ünü kısa sürede yayıldı.

“Ünye’de ve Ordu’da İlk Menemenciyiz”

Bir süre kafe işletmeciliği yapan Menemenci Efe Mıstık işletmesi sahibi Mustafa Efe, “menemen değince aklımıza Çakallı Menemeni geliyor. Biz de Ordu’da böyle bir eksiklik hissetik ve Ordu’da ilk menemenci olarak hizmet vermeye başladık” diye konuştu.

“Bu Fikrin Sahibi Oğlum”

Menemenci Efe Mıstık işletmecisi Mustafa Efe bu zamana kadar alışılmışın dışında bir lezzet sunduklarını ifade ederek, “işletmemiz Ünye Devlet Sahil Yolu üzerinde yer alıyor. Bölge halkı kısa sürede bizi tanıyarak işletmemize gelmeye başladı. Biz alışılmışın dışında müşterilerimize sunduğumuz menemene onların isimlerini yazıyoruz. Bunu ilk oğlum tavsiye etti. Bir süre sonra gelen müşterilerimiz de buna alıştı ve hoşlarına gitti. Bu uygulamayı Türkiye’de yapan başka bir yerin olmadığını da öğrendik. Diyabakır’dan gelen müşterimiz kendi şehrinin adını menemende bulabiliyor. Bir firma sahibi menemeninde işyerinin adı ile karşılaşıyor. Bu da onları mutlu ediyor” dedi.

Acılı-Acısız Menemen

Menemen yapımında kullandıkları malzemeleri de özenle seçtiklerini ifade eden İşletmeci Mustafa Efe, “dometeslerimizi yerli kullanmaya özen gösteriyoruz. Peynirimiz kaliteli. Menemeni ise acılı ve acısız olarak müşterilerimize sunuyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.