son haberler

Büyükşehir, Mart Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2019 okunma

Büyükşehir, Mart Ayı Meclis Toplantısını Yaptı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumunu gerçekleştirdi. Başkan Engin Tekintaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın üç oturum şeklinde gerçekleştirileceğini söyleyen BaşkanTekintaş, “2019 yılının yeni dönemine gündem aktarmamak, yeni dönemin yeni gündemlerle başlaması sağlamak amacıyla Mart Ayı Meclis Toplantısı’nı üç oturum şeklinde yapacağız. Cuma günü saat 15.00’de kalan gündemleri görüşmek, pazartesi saat 15.00’de ise kurucu meclisin 5 yılını değerlendirmek ve vedalaşmak için bir araya geleceğiz” dedi.

Başkan Tekintaş, Devam Eden Yatırımlarla İlgili Bilgi Verdi

Toplantıda gündem maddelerine geçmeden Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Engin Tekintaş, projelerin son durumlarıyla ilgili şu bilgilere yer verdi:

Çikolata Park Projesi’nde sona gelinirken peyzaj çalışmasına geçmeyi planlıyoruz.

Fatsa Mezbaha Projesi’nde ise çalışmalar devam ediyor. Mayıs-Haziran ayı gibi hizmete sunulacak.

Ünye ATY’de test çalışmasına başlandı. En geç temmuz ayında devreye almayı planlıyoruz.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nın yalıtım çalışmasına başlıyoruz. Fatsa Yer Altı Otoparkı’nı kısa sürede kullanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Ordu Çevre Yolu’nu açar açmaz otogarı hizmete alacağımızı söylemiştik. Çevre yolunun birinci etabı hizmete sunuldu. Bu sayede ulaşımda önemli bir rahatlama sağlandı. Öncelikle bu yatırımı ilimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şehir trafiğini büyük oranda rahatlatacağını düşündüğümüz Altınordu Otogar Projemizi temmuz ayında hizmete sunmayı amaçlıyoruz.

Asfalt çalışmalarımız da devam ediyor.11 km’lik Kayadibi-Akkese yolunun 4 km’sinde asfalt çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi olarak 60 km yapılacak yolumuz kaldı. Yaz döneminde hepsini hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz.

42 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Tekintaş’ın açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ihtisas komisyonlarından gelen raporlar, dairelerden gelen teklifler ve 3 ek gündem maddesi ile birlikte toplam 42 madde görüşülerek 29 gündem maddesi karara bağlandı, 13 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.