son haberler

Çamyar; Şehrin Her Noktasına Dokunuyoruz!

Yayınlanma Tarihi: 6 Kasım 2018 okunma

Çamyar; Şehrin Her Noktasına Dokunuyoruz!
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısını gerçekleştirdi. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın başkanlık yaptığı toplantıda Çamyar üyelere belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kültür Yolu Projesi

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Kültür Yolu Projesi ile ilgili devam eden çalışmalara değinerek, “Kazancılar Caddesi’nin  dış cephesi son noktaya doğru gelmiş oldu. Önümüzdeki hedef burada tek Çömlek Fırını kaldı. Proje kapsamı içerisinde Kadılar Yokuşu girişinde onu da anıtlara gönderdiğimiz koruma imar planı onaylandığında çömlek fırını ile ilgili projemiz hazır. Onun yapımına başlamış olacağız. Dolayısıyla cadde boyu Hacı Emin’den yukarıya doğru Müze Evi, Konuk Evi ve komple şekilleniyor . Diğer hat Yalı boyundan itibaren Cumhuriyet Okulu,  İnönü Okulu güzergahında doğal gaz çalışmasıyla birlikte yeni  planda dış cephe çalışması var. Esasen Ünye’nin her tarafına bir dokunmak gerekiyor artık. Biz bu yerlere dokununca diğerleri çok daha böyle sırıtır vaziyette kalıyor. Oralara da dokunarak güzelleştirmek gerekiyor. Bu güzergahta Kefeli ihalesini yapmıştık. Müteahhit firma işe başlayacak. Orada imalatlar bölümü ile herhalde ilgileniliyor . Çalışmamızın %90’ı-95’i bu vesileyle tamamlanmış oluyor” diye konuştu.

Büyükşehir İle Ünye Belediyesi Çalışmaları

Başkan Çamyar ilçede doğalgaz, yol ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalıştıklarını ifade ederek, “Belediye Caddesi’nde yapım işlemleri tamamlandı. Ekim ayını bekliyorduk manolya dikimiyle alakalı komple bu caddeye boydan boya ağaçları dikmiş olduk. İnşallah güzel güzel çiçeklerinin açtığı zamanı da görürüz çünkü manolya çok özel bir çiçek. Dünya’daki en büyük çiçek diyebilirim. Hatta yapı itibariyle sokak mobilyaları konuldu. Tek burada aydınlatmalar kalmış oldu. Onu da bir ihalesi yapıldı. Büyükşehrimiz tarafından ihale süreci iptal edildi. Yeniden Büyükşehir  Belediye başkanımız tarafından yeniden gündeme aldık, yenilenecek. Fevziçakmak’taki Kefeli Camiine kadar giden kaldırım çalışması artık sona geliyor. Buradan itibaren başlayan aydınlatma çalışması Fatih Sultan Mehmet’ten köprü başından Fevzi Çakmağın ana caddesinden otogara kadar devam edecek bir  güzergah hazırlamış oldu.  Doğalgaz çalışması ile ilgili o bölgede bugün itibariyle çalışmaya başlandı. Fevziçakmak’ta okulun doğalgazını yetiştirmeye çalışıyorlar. Hızlı bir şekilde açacaklar Fevziçakmak tarafının  doğalgazını ” dedi.

Beton Santrali Kuruldu

Çamyar son olarak beton santrali ile ilgili de açıklamalarda bulunarak “Ünye için ben bunu çok önemsiyorum. Her belediye beton santrali kuruyor. Belki ama bizim kurduğumuzun bir farkı var son teknoloji. Biz kendi malzememizi de kendimiz üretiyoruz.   Ünye Belediyesi kendi betonunu üreterek köylerdeki yol yapımını daha ucuza getirerek daha uzun mesafeli yollar yapma imkanına kavuşurken öte taraftan kentsel dönüşümle ilgili Belediye’nin atacak olduğu adımlarda burada ürettiğimiz betonu kullanmak suretiyle daha ucuza konut imalatı yada kentin dönüşmesi ile ilgili daha ciddi şekilde Belediyenin atacağı adımları göreceğiz.” diye konuştu.

Başkan Ahmet Çamyar yaptığı değerlendirmelerin ardından Meclis gündemine geçildi. Gündemdeki maddeler meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Belediye meclisinde 11 madde görüşüldü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.