son haberler

Çaybaşılılar Çöp İçin CİMER’e Başvuruyor

Yayınlanma Tarihi: 9 Ocak 2020 okunma

Çaybaşılılar Çöp İçin CİMER’e Başvuruyor
Gündem
0

Çaybaşı’nın Göksu Mahallesi’nde bulunan Düzenli Depolama Tesisi’nin yaylalara zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar bu soruna çözüm bulunması için CİMER’e başvurarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan düzenli depolama alanına il genelinden geri dönüşümü mümkün olmayan çöpler gelerek düzenli depolanmaları sağlanıyor. Ancak çöp nakliyesinde ve çöp alanında kaydediler görüntüler sağlık açısından endişe veriyor. Çöp kamyonlarının su akıtarak ve çöp bırakarak tesise gittiğini söyleyen vatandaşlar ayrıca depolama alanında çöp suyunun derelere karıştığını da ifade etti. Bu duruma çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar seslerini duyurmak için CİMER’e yazdılar.

Vatandaşlar, “Ordu’nun ilçelerinin çöplerinin hepsi hafriyat kamyonlarıyla Çaybaşı Göksu yaylasına gelmektedir. Doğa ve insan sağlığına zarar vermektedir. Köylerde bulunan çeşmelere çöp suyunun karıştığını bildirir insan ve doğa sağlığına zarar vermektedir. Devletimizin bu konuda gerekli tedbiri almasını istiyoruz” dediler.

Öte yandan Çaybaşı’ndaki düzenli depolama alanında İYİ Parti Sözcüdü ve Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu da incelemelerde bulunmuş konuyu TBMM’ye taşıyacağını belirtmişti. Cumartesi günü ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de alanda incelemelerde bulunacağı öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.