son haberler

Cevizdere Köprüsü Detayları Bu Haberde!

Yayınlanma Tarihi: 15 Ekim 2018 okunma

Cevizdere Köprüsü Detayları Bu Haberde!
Gündem
0

8 Ağustos 2018 tarihinde yağan aşırı yağışlar sonucu yıkılan Ünye ilçesindeki Cevizdere Köprüsünün yapımı tamamlandı.

Yapım çalışmalarına 14.09.2018 tarihinde başlanan Cevizdere Köprüsü’nün yapımı 1 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak, bugün saat 13.00’de trafiğe açılacak.

24 saat esasına göre çalışmanın yürütüldüğü Cevizdere Köprüsü’nün bugün trafiğe açılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Vali seddar Yavuz, “7-8-9 Ağustos 2018 tarihlerinde, ilimizin Ünye, İkizce, Çaybaşı, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde etkili olan ve hasara yol açan sel afetinde, Devlet Sahil Yolu güzergahında bulunan Ünye ilçemizdeki Cevizdere Köprüsü de yakılmıştı. Toplam uzunluğu 75 metre olan, Ünye-Fatsa arasındaki Karadeniz Sahil Yolunda yer alan Cevizdere Köprüsü yapım işi, 29.08.2018 tarihinde ihale edildi ve yapım çalışmalarına 14.09.2018 tarihinde başlandı. Köprü inşaatında 24 saat esasına göre yürütülen çalışmalar sonucu 1 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde Cevizdere Köprüsü’nün yapımı tamamlandı ve bugün itibariyle yeniden trafiğe açıldı” dedi.

Karadeniz Sahil Yolu ulaşımı için büyük bir öneme sahip olan Cevizdere Köprüsü yapımının 1 ay gibi çok kısa bir sürede yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan bu köprünün yıkılmasıyla ulaşım tek köprü üzerinden çift yönlü olarak sağlanabilmekte. Sel afetini yerinde incelemek üzere ilimize teşrif eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Ulaştırma Bakanına ve Karayolları Genel Müdürüne talimat vererek, yıkılan Cevizdere Köprüsünün en kısa sürede yapılmasını istemişti. 5 ay içerisinde yapılabileceği ifade edilen Cevizdere Köprüsünün yaklaşık 1 ay gibi çok kısa bir zaman dilimi içerisinde yapılarak, bugün itibariyle yeniden hizmete açılmasından dolayı büyük bir memnuniyet duydum. Cevizdere Köprüsünün 1 ay gibi çok kısa bir sürede yapılabiliyor olması, devletimizin gücünü, büyüklüğünü bir kez daha göstermiştir. Cevizdere Köprüsünün yapım sürecini büyük bir hassasiyet ve titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanımıza, Karayolları Samsun Bölge Müdürümüze, köprünün yapımını üstlenen yüklenici firma yetkililerine ve gece-gündüz demeden çalışan işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.