son haberler

Cevizdere’den Sonra Tabakhane Deresi

Yayınlanma Tarihi: 9 Ağustos 2018 okunma

Cevizdere’den Sonra Tabakhane Deresi
Gündem
0

Sel tehlikesinin devam ettiği Ünye’de bugün ikinci kez tehlike yaşandı.

Cevizdere havasında selin zararı bugün gözler önüne serilirken bu kez Ünye’nin merkez mahalleleri tehlike atlattı. Ünye’nin Tabakhane Deresi taşmaya ramak kalırken Ünye büyük bir facianın eşiğinden döndü.

Köprüler Ulaşıma Kapatıldı

Yükseklere yağan şiddetli yağmur taşkınlara sebep oldu. Derelerde biriken su hızla denize doğru akarken öğleden sonra sadece birkaç saatte Tabakhane Deresi ağzına kadar su ile doldu. Yetkililer Kırmızı Alarm vererek önce dere üzerindeki köprüleri ulaşıma kapattı. Dere üzerinde bulunan 4 taşıt köprüsü ve 1 yaya köprüsü süresiz ulaşıma kapatılırken ekipler Bayramca ve Adliye köprülerinde derenin taşmaması için önlem aldı. Ekipleri dakikalarca köprüye takılan odun parçalarını alarak suyun giderini açmak için uğraştı.

5 Mahalle Tehlike Atlattı,

Tabakhane Deresi kenarında bulunan Bayramca, Liseler, Saraçlı, İpekyolu ve Fevzi Çakmak Mahalleleri sel tehlikesi atlattı. Dereden taşan bir miktar su özellikle Fevzi Çakmak ve Liseler Mahallesi’nde yolları dereye çevirdi. Adliye Mevkii’nde yine su baskınları görüldü.

Sel Değil Merak Öldürecekti

Derenin taşma ihtimaline karşı yetkililer uyarılarını saatlerce sürdürdü. Özellikle dere kenarına yaklaşılmaması gerektiğini belirten yetkililere rağmen meraklı vatandaşlar ellerinde telefon ile kayda girerek tehlikeli anları kaydettiler. Dere kenarında kayıtta olanların gazeteciden çok vatandaş olması dikkat çekti. Polis ve Zabıta dakikalarca vatandaşları uyardı.

Kaymakam ve Başkan An Be An Takipte

Ünye’de ikinci bir sel tehlikesine karşın Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ekibiyle birlikte Tabakhane Deresi’nde talimat verirken Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney de sık sık ekiplerden bilgi aldı.

Sel ile mücadelenin sonuç vermesi üzerine sular dakikalar geçtikçe çekilmeye başladı. Ekipler olası bir sele karşı teyakkuz haline devam ediyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.