son haberler

CHP, Ünye’de İki Aday Adayını Tanıttı

Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2018 okunma

CHP, Ünye’de İki Aday Adayını Tanıttı
Gündem
0

Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı süreci devam ederken Ünye İlçe Başkanlığında iki aday adayının tanıtımı yapıldı.

CHP’den Ordu Milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu ve Sebanur Delican Özdemir teşkilat üyelerinden ve Ünyelilerden destek istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı İsa Maral: “İktidar partisinin artık Türkiye’yi idare edememesinden kaynaklı bir erken seçim ve bu seçimin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye 24 Haziranda yeni bir seçime girecek, bu seçimde eğer iktidar bloku kazanırsa Türkiye Cumhuriyetinin 100 yıllık, 200 yıllık birikimini bertaraf edecek bir baskı, tek adam yönetimine geçeceğiz. Bu anlamda 24 Haziranda sandığa gidiyoruz ve iki seçim yapılacak, Cumhurbaşkanı seçilecek, ikincisi Türkiye Büyük Millet Meclisinin 600 üyesi seçilecek. Partimizin bu iki değerimizi, kendi alanlarında duayen mesleklerinin zirvesinde olan üyelerimizi değerlendireceğine olan inancımla en iyi kararı vereceğine inanıyorum” dedi.

“Başarıya İmza Atmış Bir Siyasi Geçmişimiz Var”

CHP Ordu Milletvekili Aday Adayı Sebanur Delican Özdemir: “Ünye CHP ilk kuruluşunda birlikte yönetim kurulu üyeliğiyle aktif siyasete başladım. Daha sonra 93-2003 yıllarına kadar ilçe yönetim kurulu üyelikleri, ilçe saymanlığı ve ilçe sekreterliği görevlerinde bulundum, 2004-2009 genel seçimlerinde Ordu’nun 59 kişilik il genel meclisine Cumhuriyet Halk Partisi kadrosuna seçilmiş 3 kişiden birisiyim. Seçim deneyimimiz ve tecrübemizle partimizin bölgemizdeki %15-17 olan oyunu 38.5 yaparak belediye başkan adaylarımızla ve ilçe örgütümüzle beraber ciddi bir başarıya imza atmış bir siyasi geçmişimiz var. Siyasi geçmişimizin dışında en son il kadın kollarında çalışmaktaydım ve aday adayı olabilmek için istifa ettik. İlçe örgütümüzle de konuşarak ülkemize, Ordu’muza, Ünye’mize hizmet için yola çıktık” diye konuştu.

“Bilim ve Siyaset Felsefesinde Siyasete Atıldım”

CHP Ordu Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu: “Bende Cumhuriyet Halk Partisinden siyasete atılmaya karar verdim. Bilim adamı olarak zirveye çıkmış bir durumdayken, baktım Türkiye’de artık bilime, bilim adamına, erdemli insanlara hiç saygı duyan kimse yok. Bu bizi fazlasıyla üzüyordu, o halde mademki bugün siyaset tarafından yönetiliyoruz, biz yönetelim sloganıyla bilim ve siyaset felsefesinde siyasete atılmaya karar verdim. Bütün değerleri yıkılmış, kültürü parçalanmış, yaptığı eserleri satılmış bir ülkeyi ayağa kaldırmak için, beyaz laleler ülkesi Türkiye’yi kalkındırmak için Atatürk’ün izinde bu yola çıkmış bulunuyoruz. Bilim adamı olarak bu adaylığa uygun olduğumu düşünüyorum.

“Ünye’nin En Büyük Sorunu Çevre”

Her vatandaş geçim parası alacak, çalışsın çalışmasın, ihtiyacı olsun, olmasın. Malı, mülkü var mı, yok mu sorulmadan bu para ödenecektir. Bu paranın kaynağı nerededir, hiç önemli ‘çerez parası’ dedikleri o makam araçları kadar bile tutmaz. Bugün dünyada Finlandiya bunu yapıyor, ABD bunu yaptı. Hiç kimse parayı nereye harcadın denetiminde olmayacak sorgulanmayacak. Yerel olarak hedeflerimiz var. Ünye’nin en büyük sorunu çevredir, bugün Ordu ilinin hatta Karadeniz’in çöplüğü yapılmak istenmektedir. Hem çöplük yapılıyoruz, hem de turizm cenneti diyoruz, böyle bir çelişki olmaz. Buna sebep olan faktörleri ortadan kaldıracağız.

“Ünye Bir Floransa Gibi Donatılacak”

Çöplük yapılan yerlere kongre merkezleri, oteller, kuş gözlem evleri, su spor tesislerinin kurulması gerekecek. Ünye taşı sayesinde Ünye bir floransa gibi donatılacak, bu benim en büyük hayalim, siyasete atılayım atılmayayım. Benim çalışmadaki felsefem merkezinde insan olacak, doğa ve çevre bütünleşecek. Bu doğa, çevre ve insan hümanizminde yapılan her şeye destek var ama onun dışında ranta dayan bir şey oldu mu biz orada yokuz. İnsan mutluluğu bizim birinci hedefimizdir, gerisi teferruattır” diyerek sözlerinin noktaladı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.