son haberler

Chp’li Vekiller Sel Bölgesinde

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2018 okunma

Chp’li Vekiller Sel Bölgesinde
Gündem
0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinden oluşan heyet sel bölgesi Ünye’de incelemelerde bulundu.

Ordu’nun selden etkilenen ilçelerini gezerek rapor hazırlayan CHP’nin Milletvekilleri Ünye’nin Cevizdere Mevkii’nde incelemelerde bulundu. Mağdur esnaf ve vatandaşlarla da görüşen Milletvekilleri selin boyutlarını inceledi. Devlet Sahil Yolu üzerinde bulunan ve yıkılan köprüde sel mağduru Zerrin Beşlioğlu “buraya yığılan toprak nedeniyle yukarıdan gelen sel köprünün tek ayağından geçemeyince köprünün ayağını aldı. Oradan taşan sel suları dere kenarındaki yerlerimizi aldı götürdü” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “çok yoğun Hidro Elektrik Santrali (HES) var bu bölgede. Hem heyelan hem de doğa ile ilgili zararlarını hep söylüyoruz. Ama buna bir karşılık göremiyoruz. Dikkate almıyorlar. Oradaki eksilen, suyu tutması gereken bitki örtüsü malesef bu kadar suyu tutamıyor. Bir de dere yataklarının yer değiştirmesi sel baskınlarına sebep oluyor. Karadenizde tabi ki yağmur doğaldır. Ancak sel bu bölgenin fıtratında yok” dedi.

Heyet daha sonra aynı bölgede bulunan ve selden zarar gören tekstil fabrikasında da incelemelerde bulundu. Fabrika Müdürü Levent Erçıktı yaşananları ve selden kurtulma mücadelelerini milletvekillerine anlattı. Müdür Erçıktı, “Su fabrikamıza 40-70 cm civarında girdi. Şu anda fabrikamız çalışmıyor. İçeride insanlarından hengameden kaçarken terlik ve ayakkabıları halen duruyor. Bugün bizim için kara bir gün de olabilirdi. Can kaybının olmaması tek tesellimiz” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal selden zarar gören bölgelerin görüntüsünü alarak notlar aldı.

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendiren heyette CHP Tokat Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yer aldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.