son haberler

CoronaVac Aşısı Ünye’de!

Yayınlanma Tarihi: 14 Ocak 2021 okunma

CoronaVac Aşısı Ünye’de!
Gündem
0

Türkiye’ye getirilen koronavirüs aşısının illere dağılımı yapılırken bu kapsamda Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşan aşılar uygulanmaya başlandı.

Tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşılar uygulanmaya başlandı. Türkiye’ye Çin’den getirilen aşılar dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilk kez uygulanırken illere dağıtımı da gerçekleştirildi.

MHRS üzerinden alınacak randevu doğrultusunda sağlık kurumlarında aşılama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

İlk Randevu, İlk Aşı!

Ünye’de sağlık çalışanlarına yönelik aşılama çalışmaları bu sabah başladı. Dün akşam saatlerinde MHRS üzerinden ilk randevuyu Ünye Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Hasan Kisbet alırken bu sabah ilk aşıyı da mesai arkadaşları olan hemşireler uyguladı. Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tamer Kutlu da sağlık personellerine yönelik aşı uygulamalarını yakından takip etti.

Ünye Devlet Hastanesi’nin A katında yaklaşık 10 gün önce hazırlıklarına başlanılan bölümde aşı uygulamaları gerçekleştiriliyor. 15 adet aşı odasında görevlendirilen sağlık personelleri daha önceden gerekli eğitimleri alarak aşı uygulamalarına başladı.

Ünye’de ilk kez aşı olan Hastane Müdür Yardımcısı Hasan Kisbet, “aşımızı olduk. Herhangi bir sorun yaşamadık. Acı hissi de yaşamadım. Herkesi bu konuda aşı olmaya davet ediyorum. Sağlığımız için önemli” dedi.

Diğer sağlık personelleri de aşılarını herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan oldu. Ünye’de sabah saat 08.00’da başlaması planlanan aşı uygulama çalışmaları Sağlık Bakanlığı sistemindeki yoğunluk nedeniyle yaklaşık 2 saat gecikmeli başladı.

Aşılama çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Başhekim Tamer Kutlu, “yurdumuza Çin’den gelen aşılarımızı bugün uygulamaya başladık. Öncelikle sağlık çalışanlarımıza yapıyoruz. Bir kaç gün içinde sağlık çalışanlarımız tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterler doğrultusunda vatandaşlarımıza aşı uygulayacağız. Randevusuz aşı yapılamıyor. Bakanlığımızın MHRS sisteminden randevu alınarak aşı olunabilinecek. Hastaneye randevu günü ve saatinde gelindiğinde aşı yapılacak. İkinci doz aşıları da bakanlığımızın takvimi doğrultusunda uygulayacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığının aşı uygulanacağını duyurmasının ardından Ünye Devlet Hastanesi’nde çalışmaların başladığını ifade eden Başhekim Kutlu, “hastanemizde 15 adet aşı odası oluşturduk. Sağlık personelimiz, doktorumuz ve sekreterliğimizi de oluşturarak gerekli eğitimler verildi. Bu kapsamda da hizmet vermeye başladık” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.