son haberler

Cuma Namazı Sosyal Mesafeli Kılındı

Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2020 okunma

Cuma Namazı Sosyal Mesafeli Kılındı
Gündem
0

Uzun bir aranın ardından Camiler yeniden kapılarını açarken ilk Cuma namazı sosyal mesafeli kılındı.

Dünya’yı etkisi altına alınan ölümcül salgın koronavirüs tedbileri kapsamında Mart ayında yayınlanan genelge ile camilerde vakit namazları ve Cuma Namazının kılınmayacağı duyrulmuştu. Aradan geçen uzun zamanın ardından normalleşme süreci kapsamında camiler yeniden kapılarını ibadete açtı.

Ünye’de belirlenen cami ve namaz kılma alanlarında vatandaşlar Cuma Namazı kıldı. Cuma Namazı’na gelirken seccadesini de yanlarında getirenb vatandaşlar ağızlarında maske ile ibadetini yaptı.

15 Temmuz Meydanı’nda  Kılındı!

Müftülüğün açıkladığı listede yer alan 15 Temmuz Meydanı’nda da Cuma Namazı kılındı. Sosyal mesafe kuralları gereği her cemaat arasında 1 metre boşluk bırakılması nedeniyle namaz kılınacak alanlar kısa sürede doldu. Bazı vatandaşlar yer bulamazken vakit içerisinde yer arayışına girdi.

Bayram ve Kandiller Camisiz Geçti

Koronavirüs sürecinde 3 ayları geride bıraktı. Üç ayların içerisinde yer alan önemli gecelerde camiler kapalı tutuldu. Miraç Kandili ve Kadir Gecesi camilerde idrak edilemezken Bayram Namazı da kılınamadı.

Vatandaşlar Büyük Camiye Sığmadı

Ünye’nin merkezinde yer alan Büyük Cami’de de sosyal mesafe kuralları uygulandı. Cami içerisinde ve avlusunda vatandaşlar 1 metre boşlukla saf tuttu. Cami avlusu vatandaşların ihtiyacını karşılayamazken birçok vatandaş namazı cami önündeki caddelerde kıldı.

Sadece Farz Kılındı

16 rekattan oluşan Cuma Namazı’nın 2 rekat farzı eda edildi. Din görevlileri tarafından okunan hutbenin ardından kılınan Cuma Namazı’nın farzından sonra dua edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.