son haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ünye’de Konuştu

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2018 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ünye’de Konuştu
Gündem
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da meydana gelen seli yerinde inceledi. Ordu ve ilçelerindeki sel yerlerini inceleyen Erdoğan, ardından Ünye meydanında halka hitap etti. Erdoğan, “Sel felaketinin arkasından sizlerle birlikteyiz. Bu felakette belediye başkanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz, bakanlarımız sürekli olarak bu felaket bölgesinde çalışmaları takip ettiler, bana da rapor ettiler. Bende bugün bizzat gelerek çalışmaların geldiği noktayı bir göreyim istedim. Hamdolsun 1 şehidimiz var, birkaç yaralımız var. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Kardeşlerim, biz kaza ve kadere inanmış insanlarız. Bu bizim imanımızın geleneğidir ve Ordu’da yaşanan felaket sadece orduyla kalmadı, Rize’de de yaşandı, trabzonda da yaşandı. Bu bölgelerin kaderinde bu var. Kardeşlerim atılması gereken bütün atımları atıyoruz, atacağız. İnşallah cingöz köprüsünü 3-4 ay gibi zaman içerisinde tamamlayacağız.

Bakanlarımızın tespiti ile biz bunu 3-4 ay içerisinde alışılmız bir ihale ile değil, süratle bir şekilde yapacağız. Bunun dışında 7-8 tane de bağlantı yolundaki köprüler var. Onların da talimatını verdik. Bu süre içerisinde köprüleri farklı firmalara vererek onları da 3-4 ay içerisinde bitireceğiz. Hedefimiz bu millet azizdir. Bu millet güçlüdür. Bu millet inançlıdır. Ve bu millet evelallah düştüğü yerden çok farklı kalkar. Şuanda gördüğünüz gibi kırma işlemleri devam ediyor. Diğer kalıntılar temizleniyor, bayram sonrası inşaat 24 saat aralıksız deam ederek 3-4 ayda bitecek. Diğer 8 tanesi de bu süre içerisinde bitecek. İnşallah traş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Gerek fındıkların, burada zarara uğrayan, barınakları evleri zarara uğrayan kim varsa valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmaları yapmak suretiyle sizlere ödenecektir. Bu konuda devletimiz güçlüdür. Bundan endişeniz olmasın. Dolar yok demeyin. Bu işin dolarla molarla işi yok. Onların doları varsa bizim allahımız var. Diyorum ki, gelin yastığınızın altında dolarlar varsa bu dolarları çıkarın, eurolar varsa çıkarın, altınlar varsa çıkarın. Hemen bunları bankalara vererek tl’ye çevirerek. Bunlara bu şekilde istiklal ve istikbal savaşını verelim. Çünkü bunlar bu dilden anlıyorlar. Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit ile bu milleti asla yola getiremezsiniz. Biz hukuk dilinden anlarız. Biz haktan anlarız. Hukuktan anlarız ama böyle tehditten anlamayız. Kardeşlerim inşallah bizler hak neyse, hukuk neyse onun gereğini yaparız. Tehdide gelinde kusura bakmasınlar. Şuanda şunu vermeyeceğiz, bunu vermeyeceğiz, senin olsun verme. Bizde olanlar bize yeter. Şimdi bazıları çekiniyor, kormuyor. Biz neleri gördük. Göreve geldiğimiz bizim bu ımf’ye 23.5 milyor dolarımız yokmuydu. Biz bunu sıfırlamadık mı. Demek ki düştüğümüz yerden kalkarız. Dün kalktık bugün de kalkarız. Yeterki benim bu milletim ayakta dursun.

Biz bugüne kadar hep dik durduk. Biz sadece ve sadece Allah’ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Başka hiçbir yerde asla. Konuyla ilgili olarak buradaki rahiple ilgili olarak Türkiye’yi tehditle yola getirmek yanlıştır. Ben buradan tekrar ABD’dekilere sesleniyoruz, ‘yazık siz natodaki bir strateji ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz’ bu ülkenin 81 milyon insanı var. 81 milyon insanın bu stratejik noktadaki konumu hiçbireyle değişilmez. Bizlar bu noktadaki duruşumuz deyse bundan sonra da öyle olacak. Biz adaletin gereği neyse onu yapacağız. Bugüne kadar adatellet taviz vermedik vermeyeceğiz.

Ben buradan Ünyeli ve ordulu kardeşlerimize sesleniyorum. Bir olun, diri olun, kardeş olun, hep birlikte Türkiye olun. Sizler bizlere hamdolsun 24 haziranda verdiğiniz desteği ve bu kardeşinizi cumhurbaşkanlığına getirdiniz. Türkiye bir dönüşüm yaşadı. Bu dönüşüm ile birlikte şimdi yeni yolda çok daha farklı yürüyoruz. Ama unutmayız mart 2019, mart 2019’a da hazırmıyız. Sandıkları patlatacakmıyız. Size inanıyorum. Sizde bu kardeşinize inanın. Hepsini aşarız evelallah, önümüzde çok daha tarihi günler var. Ben sizin dualarınıza her zaman muhtacım. Allah yardımcımız olsun. Yeter ki rabiamızı unutmayın.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.