son haberler

Cumhurbaşkanı Selin Zararını Gözlemledi

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2018 okunma

Cumhurbaşkanı Selin Zararını Gözlemledi
Gündem
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selden zarar gören ve yıkılan Cevizdere Köprüsü’nü yerinde inceledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’den helikopterle Ünye’ye geldi. Erdoğan sel felaketinin zararını önce havadan helikopterle gözlemledi. Ardından Cevizdere Köprü’ne gelen Erdoğan burada bilgiler aldı. Erdoğan’a bakanlar, milletvekillerinin yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz da eşlik etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “yapılan çalışmalarla şu anda temizleme çalışmaları belli bir noktaya gelmiş vaziyette. Henüz işimiz bitmedi. Karadeniz Sahil Yolu’na eş buradaki köprü ki şu anda malum yıkımı yapılıyor. Bu köprü malum 1960’da yapılmış bir köprü. Modern usullerle kazıklama sistemi ile yapılmış bir köprü değil. Tabi gelen bu sel altını da onun oymak suretiyle malesef bu köprüdeki bütün o tabliyeleri çökertti. Bütün bu noktadaki bizim tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında başka ölüm yok. Yaralı kardeşlerimiz var onların da tedavileri yapılıyor. Hedefimiz öncelikle 1960’da yapılan köprüyü bir an önce ihalesini yapacağız ve hedefimiz bu köprüyü üç dört ay içerisinde bitirmek. Bunun dışında 8 civarında küçük köprüler var. Bunları da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız burada yoğun bir çalışma ile birkaç firmaya ihale etmek suretiyle süratle bunları da yapacağız. Daha modern sistemle daha güçlü sistemle bunları bitirmiş olacağız. Süre olarak hedefimiz tamamını üç dört ayı geçirmeden bitirmek. Bundan aldığımız ibretle, dersle süratle diğer yerlerde de bu tür olayların yaşanmaması için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer ilçe belediyelerimiz ve ilgili Bakanlıklarımız müşterek çalışmalarla Karadenizimizde bu tedbirleri de almış olacağız”

Hasar Tespitini Valilik Yapıyor

“Fındık noktasında bazı hasarlar meydana geldi. Bu hasar tespit çalışmalarını Valilik riyasetinde yürütüyoruz. Bu konuda kimsenin bir rahatsızlığı olmasın. Bu hasar tespit çalışmalarıyla birlikte neyse bunun neticesi Türkiye Cumhuriyeti devleti bunları ödeyecek zenginlik ve kabiliyettedir” dedi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.