son haberler

Cumhuriyet Coşkusuna, Yağmurda Engel Olamadı

Yayınlanma Tarihi: 29 Ekim 2015 okunma

Cumhuriyet Coşkusuna, Yağmurda Engel Olamadı
Gündem
0

Cumhuriyetin kuruluşunun 92 yılı olan 29 Ekim, şiddetli yağmura rağmen tüm Ünye’de coşkuyla kutlandı.

Bayram kutlama programı, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.Daha sonra Ünye Cumhuriyet Meydanında devam eden etkinliklere Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri,STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kutlama programında selamlama konuşması yapan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir; “92 yılın ardından geldiğimiz noktada, başta demokrasimiz olmak üzere her alanda ilerleyen milli birliği tüm saldırılara rağmen koruyan ve yücelten bir cumhuriyetimiz var. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Bu büyük günde başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e aziz şehitlerimize ve gazilerimize milletçe şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

Programa her yıl olduğu gibi Ünye’nin Dünkü Çocukları adlı grup damgasını vurdu. Yağmur dolayısıyla bir çok etkinlik iptal edilsede, halk arasında kemer oyunu olarak bilinin etkinlik büyük beğeni topladı. Yine program içerisinde şiir, kompozisyon, resim dallarında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen kutlama programı, tören geçişi ile birlikte son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.