son haberler

Cumhuriyet Meydanı’nda Cuma Namazı Kılındı!

Yayınlanma Tarihi: 5 Haziran 2020 okunma

Cumhuriyet Meydanı’nda Cuma Namazı Kılındı!
Gündem
0

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda ilk kez Cuma Namazı kılındı. Pandemi döneminde (COVİD-19) Camilerde Cuma Namazı ve vakit namazı kısıtlamasının ardından geçtiğimiz hafta ilk kez Cuma Namazı kılınmıştı. Ünye’de avlusu olan camiler ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Cuma Namazı kılınırken bu hafta Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda da Cuma Namazı kılındı.

Polis, Zabıta ve müftülük görevlileri namaz kılınacak alanda sosyal mesafeleri belirleyerek vatandaşlar etrafı şerit çekilen alana belirlenen noktalardan alındı. Maskesiz olan vatandaşlara belediye görevlileri tarafından maske ve seccade verildi.

Abdestlerini evlerinde ya da işyerlerinde alan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Cuma Namazı için 1000 kişilik kapasite belirlenmesine rağmen talebin yoğun olması nedeniyle belilenen alanın dışında da vatandaşlar sosyal mesafeye uyarak saf tuttu.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da Cuma Namazını Ünye İlçe Müftüsü Ali Işık ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda kıldı. Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada sadece Cuma Namazı’nın farzı kılındı. Cumhuriyet Meydanı’nda Saray Camii İmam Hatibi Şükrü Saylan ve Saray Camii Müzezzini Mehmet Yılmaz görev aldı.

Namaz sonrası yapılan duanın ardından vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’ndan “Sosyal Mesafeye Uyun” uyarılarıyla ayrıldı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.