son haberler

Cüri Deresi’nde Islah Çalışması

Yayınlanma Tarihi: 7 Ağustos 2015 okunma

Cüri Deresi’nde Islah Çalışması
Gündem
0

Devlet Su İşleri (DSİ) 75. Şube Müdürlüğü tarafından, Cüri Deresi’nde taşkınları önlemek amacıyla ıslah çalışması yürütüyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Arif Ergün, Belediye Meclis üyeleri ve Göbü Mahallesi Muhtarı Nuri Güney ile birlikte bölgeye giderek çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

curi_deresinde_islah_calismasi (2)Cüri Deresi’nde toplamda 16 km’lik istinat duvarı çalışması ve dere içi temizlik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Çamyar, çalışmaların 2016 yılı Mayıs ayında sonlanarak teslim edileceğini ifade etti. Tabakhane Deresi’nde de yer tesliminin yapıldığını hatırlatan Başkan Çamyar, hizmetlerin en güzel şekilde gerçekleşmesi için çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade etti.

DSİ 75. Şube Müdürlüğü’nden edinilen bilgide dere ıslah çalışmalarının amaçları ile ilgili şu bilgiler verildi: “Su baskınlarına engel olmak. Yağmur sularının dere kesitine zarar vermesini önlemek. Dere yatağındaki çöplerin ve diğer malzemelerin çıkarılmasını ve dere yatağının kaynağından ağza kadar temizlenmesini sağlamak. Dere yatağı içinde suyun akışını engelleyebilecek çeşitli bitkilerin yeniden yetişmesini önlemek. Erozyonla veya serbest hafriyatla gelen selin dere yatağını ve ağzını tıkamasını engellemek. Dere yatakları içine yıllardır birikmiş olan lağım ve diğer atıkların uygun bir şekilde kapatılarak, bazen de dere yatağı dışına nakledilerek koku üreten kimyasal reaksiyonu durdurmak, böylelikle koku kaynağını kurutmaktır.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.