son haberler

Denizde Çeken Akıntıya Dikkat!

Yayınlanma Tarihi: 28 Haziran 2020 okunma

Denizde Çeken Akıntıya Dikkat!
Gündem
0

Ünye Turizm işletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi vatandaşları çeken akıntıya karşı uyararak dikkatli olmalarını istedi.

Karadeniz’in en tehlikeli yanlarından olan çeken akıntı yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte dikkat edilmesi gereken önemli husus. Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi de yaptığı açıklamada “dernek olarak kuruluş amaçlarımızdan olan ve güvenli turizmin olmazsa olmazı uyarıcı ve doğru yol gösterme çalışmalarımızdan, denizlerimizin güvenlik durumu hakkında aşağıda belirttiğimiz açıklamanın dikkate alınmasını can güvenliğiniz açısından önemli buluyoruz” diyerek vatandaşları çeken akıntıya karşı uyardı.

Başkan Sobi, şu açıklamayı yaptı : “Karadeniz sahilinde rip akıntısı(çeken akıntı) nedeniyle boğulma riskinin olduğunu ve boğulmalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiriz.

Boğulma olayları daha çok kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geliyor.
Denize girecek kişilerin özel güvenlikli Plajlarımızı ve kontrollü bölgeleri veya Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından altyapısı hazırlanmış, halk Plajlarını tercih etmesi gerekmektedir. Maalesef boğulma riski ve olumsuzluklar, kontrollü ve güvenlikli bölge dışında meydana geldiğine dikkat çekmek istiyorum. Ünye’mizdeki alt yapısı hazır, güvenlikli plajlarımız; Çınarsuyu, Sahilköy, Kadınlar plajı, Gölevi, Uzunkum, Kırkevler ve Mavi Deniz Plajıdır. Diğer plajlarımızda güvenlik ve altyapı olmadığından tercih edilmemesini öneriyoruz. Özellikle Fatsa halkının, çevre ilçelerimizin ve tatilcilerimizin büyük bir kısmının tercih ettiği Kavaklar Plajında Ordu Büyükşehir Belediyemizin hiçbir tedbir almamış olması düşündürücü bir durumdur. Kavaklar Plajının acilen Büyükşehir Belediyemiz tarafından alt yapı ve Güvenlik tedbiri alması hayati önem taşımaktadır.
“Son yıllarda boğulma olaylarının kontrollü bölgeler dışında arttığını gözlemliyoruz. Kadınlar Plajı ve alt yapısı hazır halk Plajlarının donanımlı hale getirilmesi de önemli. Bu çalışmaları bizler hem işletme hem de dernek olarak destekliyoruz. Turizmin en önemli noktası güvenliktir. Buraya gelen yerli veya yabancı turistlerimiz kendini güvende hissederse burada kalma süresini uzatır. Plaj işletmelerimiz, pandemi dolayısıyla hijyen kuralları çerçevesinde hazırlıklarını tamamlamış, güvenli ve donanımlı bir şekilde yeni turizm ve deniz sezonuna hazırlanmışlardır. Amacımız misafirlerimizi en güzel bir şekilde ağırlamak ve uğurlamaktır.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.