son haberler

DİMEF’İN İlk Genel Kurulu Ünye’de Yapıldı

Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2021 okunma

DİMEF’İN İlk Genel Kurulu Ünye’de Yapıldı
Gündem
0

Dijital Medya Federasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu Ünye’de yapıldı.

T.C. ile AB tarafından desteklenen “Ünye Fatsa Ordu Medyası Güç Birliği” projesi kapsamında kurulan, Dijital Medya Federasyonu (DİMEF) 1. Olağan Genel Kurulunu Ünye’de yaptı. Pandemi nedeniyle bir süredir derneklerin genel kurul yapması kısıtlanmış ve genel kurullar normalleşme süreci kapsamında yeniden yapılmaya başlanmıştı. 2019 yılında kurulan ve kurucu yönetim kurulu tarafından yürütülen DİMEF, 1. Olağan Genel Kurulunu Ünye Yunus Emre Külliyesi’nde gerçekleştirdi. Pandemi tedbirleri alınarak ve sosyal mesafeye uyularak gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığına TİMEF Genel Başkanı ve Ünye Ordu İletişim Derneği Başkanı Şakir Gürel seçilirken Divan Üyeliklerine Tokat İletişim Derneği Başkanı Hüseyin KÖMÜR ve  Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Üyesi Cengiz KESKİN seçildi.

Gündem maddelerinin okunarak üyeler tarafından oylandığı kongrede yeni yönetim kurulu için tek önerge verildi. Yapılan açık oylamada Kurucu Genel Başkan Bahtiyar Kahveci başkanlığında yeni yönetim göreve seçildi. Yönetimde şu isimler yer aldı; “Genel Başkan Bahtiyar KAHVECİ, Genel Başkan Vekili Doğan DENİZ, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin KÖMÜR, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim COŞKUN, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet YAZICI, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet ALTUN, Genel Başkan Yardımcısı Durmuş KARAAĞAÇ, Genel Sekreter Muradiye ERGİN, Genel Sayman Sultan TAPDIK”

Gürel, “Dijital Medya Çağımızın Medyası”

Genel Kurul sonrası bir değerlendirmede bulunan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “DİMEF’in pandemi nedeniyle yapılamayan 1. Olağan genel kurul toplantısını Ünye’de yaptık. Kurucu Genel Başkan Sayın Bahtiyar Kahveci genel başkanlığa seçildi. Dijital medya çağımızın medyası. Dünya dijitale evriliyor. Bu medyanın Türkiye’de yenilenmesiyle başarılı çalışmalar yapmasına, dünyaya adapte olmasına vesile olacak bir STK’nın, federasyonun Ordu’dan çıkmış olması, Ordu için ve gelecekte Türkiye için gurur kaynağı olacak bir çalışmadır diye düşünüyoruz. Bu düşüncelerle, bu heyecanla çalışmalarımızı yönetiyoruz ve yönlendiriyoruz. Ordu’da yeterince medya STK’ları var. Ayrıca Karadeniz Gazeteciler Federasyonu var. Bu nedenle ve federasyonların Ankara’dan daha yararlı hizmet vereceğini düşünerek, üye olacak derneklerin de talepleri doğrultusunda, DİMEF Genel Merkezinin Ankara’ya taşınması hususunda kongrede oy birliği ile karar verildi. Bu kararın ve yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kahveci, “DİMEF, Sektörün Sorunlarına Çözüm Arayacak”

DİMEF Genel Başkanı Bahtiyar Kahveci ise yaptığı açıklamada “20 Aralık 2019 yılında Dijital Medya Federasyonu’nu Ordu’da kurmuştuk. Ancak genel kurulumuzu salgın tedbirleri nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bugün Ünye’de 1. Olağan genel kurulumuzu gerçekleştirme fırsatı bulduk. Dijital medya, Türkiye’de medyanın problemlerini dile getirecek ve çözüm arayacak, bu problemlerin uygun zeminlerde tartışılmasına ortam sağlayacak çalışmalar yapacak. Elbetteki sektörün çalışanlarının da haklarını koruyacak kollayacak çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Bunlar sadece bizim DİMEF olarak yapacağım çalışmalarla sonuç alabileceğimiz projeler değil, herkesin katkısı neticesinde sonuç alabileceğimiz çalışmalar olacaktır. Federasyon olarak biz bu çalışmalara öncülük yapacağız ama arkasından sektörde hizmet vermeye çalışan arkadaşlarımızın destekleriyle bu çalışmaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yapılan genel kurulumuzun hayırlı olmasını dilerken bu sektörde her arkadaşımızın da federasyonumuza katkı sunmayı bekliyoruz” diye konuştu.

DİMEF Yeni Yönetiminden Ünye Kaymakamı Güney’e Ziyaret

DİMEF’in yeni yönetimi genel kurul toplantısının ardından Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’i makamında ziyaret etti. Divan Başkanı ve TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel’in de hazır bulunduğu ziyarette Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Dijital Medya Federasyonu genel kurulu için Ünye’nin tercih edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Güney; “medya ve dünya iletişimde dijitale evriliyor. Bu gelişmeler ışığında Dijital Medya Federasyonu’nun dijital medya çalışmaların öncüsü olarak Ordu’da kurulması Ordu’nun ve Karadeniz medyasının ufkunun büyüklüğünü gösteriyor. Bu alanda Ünye’de ve Türkiye’de medya çalışmalarına öncülük eden Sayın Şakir Gürel’e ve DİMEF üyelerine teşekkür ediyorum. Yeni yönetime başarılar diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.