son haberler

Doğalgaz Ünye’de 6 Mahalleden Geçti

Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2018 okunma

Doğalgaz Ünye’de 6 Mahalleden Geçti
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye ilçesinde devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar Ünye’mizin 6 mahallesine doğalgaz verdik. 2018 yılında da ilçemizin hangi mahallelerine doğal gaz vereceğimizi planlayacağız” dedi.

Uzun yıllar doğalgazla ilgili beklentilerine Başkan Enver Yılmaz’ın girişimleri ile cevap bulan Ünyeli vatandaşlar, bugünlerde doğalgaz kullanmanın keyfini sürüyor. Her geçen gün abone sayısı artan ilçedeki doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, şu an itibarıyla 17 bin 415 kişiye ulaşıldığını, abone sayısının 2 binin üzerinde ve aktif kullanıcının ise binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Başkan Yılmaz, “Büyük Uğraşlar Verilmişti”

Geçmişte Terme ve Fatsa ilçelerinde doğalgaz çalışması yapılmasına rağmen Ünye’de bu çalışmaya bir türlü başlanamamış olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, “Yerel seçimlerin hemen ardından,3 yıldır büyük uğraşlarla belirli bir aşamaya getirilen doğalgazın ilk arzını geçtiğimiz yıl Nisan ayı içerisinde yapmış, 15 Haziran itibarıyla da sokağında doğal gaz altyapısı bulunan hanelerimizin abonelik işlemlerine başlamıştık.Şu an17 bin 415 kişiye ulaşmış olduk. Abone sayımız 2 binin üzerinde ve aktif kullanıcı sayımız ise binin üzerinde oldu. Atatürk Mahallesi, Çınarlık Mahallesi, Kaledere Mahallesi, Liseler Mahallesi, Çamurlu Mahallesi ve Orta Yılmazlar Mahallesi’ne doğalgaz verildi. Allah izin verirse 2018 yılında da doğal gazın hangi bölgelerimize verileceğini planlıyoruz. Ünye ilçemizde çalışmalarımızıçok hızlı bir şekilde gerçekleştirecek ve doğal gaz mevzusunu çözüme kavuşturacağız. Çalışmaları tamamladıktansonra altyapıya yoğunlaşacağız. Doğal gaz bağlantısı gerçekleştirdiğimiz mahallelerimizde Ünyeli vatandaşlarımız, yıllardır bekledikleri bu hizmetten faydalanmanın keyfini sürüyor” diye konuştu.

“Yatırımlarda 5 Kat Büyüme Oldu”

Ordu’nun büyükşehir statüsüne geçmeden önce AKSA Doğal Gaz Firmasının Ordu ili için ayırdığı paranın toplam 8 milyon TLolduğunu hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Geçen yıl harcadığımız para 40 milyon TL idi ve dolayısıyla yatırımlarda bire beş katında bir büyüme oldu.Büyükşehir olmadan önce Ordu’muzda 63 bin olan doğal gaz abone sayısını 3 yılda 27 bin abone ile 90 bine yükselttik. 2007–2014 yılları arasında ilimizde doğal gaza 28 milyon TL yatırım yapılmışken bizler, geride bıraktığımız 3,5 yıllık süreçte 42 milyon TL’lik doğal gaz yatırımı gerçekleştirdik” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.