son haberler

Doğalgaza Yeniden Start Verildi

Yayınlanma Tarihi: 26 Mayıs 2015 okunma

Doğalgaza Yeniden Start Verildi
Gündem
0

Ünye’de doğalgaz hattı döşenmesine yeniden başlandı. Geçtiğimiz yıl Çınarlık ve Saca Mahallerinde yapılan doğalgaz hattı, bu yıl Niksar Caddesi, Hükümet Caddesi ve Saray Caddesi’nden Ayanikola’ya kadar ulaşacak. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, doğalgaz çalışmaları sırasında yaya ve araç trafiğinde aksamalar olabileceğini ancak tüm bu zahmetlerin yaşanabilir bir Ünye için olduğunu söyledi.

Niksar Caddesi’nde başlayan ve Ayanikola’ya kadar uzanacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, “İlçemizde yapılan doğalgaz çalışmalarıyla ilgili Aksa enerji akparti_uny_ilce_baskani_arif_ergunfirmasının yetkilileriyle yaptığımız görüşmede bu yıl Niksar Caddesi, Hükümet Caddesi, Saray Caddesi güzergâhından Ayanikola’ya kadar hat döşeme çalışması devam edecek. 2014 yılında Çınarlık ve Saca mahallemizde yürütülen çalışmada ise yaklaşık bin 500 abonemize hat kullanılabilir halde hazır hale getirilmiştir” dedi.

“BAR İstasyonu İçin Kamulaştırma Yapılacak”
Ünye Çevre Yolu’na paralel olarak geçen Doğalgaz ana hattından Ünye’ye gaz verilmesi için gereken Basınç düşürme İstasyonu(BAR) için kamulaştırma yapılacağını da belirten İlçe Başkanı Arif Ergün, “Doğalgaz ile alakalı kurulacak olan Basınç istasyonu için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Basınç istasyonu kurulduğunda yaklaşık 1500 abonemiz saatlerini taktırıp doğalgazı kullanabilecekler. Tüm bu çalışmalar yürütülürken elbette ki yollarımız eşilecek, trafik biraz aksayacak, yayalarımız biraz zorluk çekecek. Ama tüm bu zahmetler daha yaşanabilir bir Ünye için” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.