son haberler

Dolandırıcıdan Borç Para İstedi!

Yayınlanma Tarihi: 2 Mart 2021 okunma

Dolandırıcıdan Borç Para İstedi!
Gündem
0

Ünye’de bir vatandaş, sosyal medya hesabı üzerinden dolandırılacağını anlayınca, dolandırıcıya iban atarak borç para talebinde bulundu. Dolandırıcının cevabı ise şaşırttı.

Sosyal medya platformu Instagram hesabını ele geçiren dolandırıcıların taktiği değişmedi. Ünye’de bir vatandaşın hesabını ele geçiren dolandırıcılar arkadaş listesindeki herkese “hediye kuponu kazandınız” diyerek faturalı telefon numarası istedi. Arkadaşından kendisine hediye geldiğini sanan bir vatandaş ise kısa sürede dolandırıcıların asıl niyetini öğrendi. Dolandırıcının ünlü bir süpermarketten “alış veriş çeki dağıtıyorum” sözlerine “bizim aile dolandırıcımız var” diyerek cevap veren vatandaş, dolandırıcıdan borç para istedi.

“Aylık 400 TL Kazanıyorum”

Borç para talebine önce sıcak bakan dolandırıcı sonra ise kendisinin bu ay az kazandığını belirterek, bu talebi yerine getirmedi. Dolandırıcı ayrıca başka kurban arayışında olduğunu da belirterek dolandıramadığı vatandaşı engelledi.

“Dolandırılmayın!”

Yaşananları Ünye TV’ye değerlendiren duyarlı vatandaş ise “bu tür haberleri sık sık duyuyoruz. Sosyal medya üzerinden önce mesaj atıp faturalı hattımızın olup olmadığını soruyorlar. Özellikle insanlara hediye kuponu, hediye çeki gibi cazip gelen promosyonlar söylüyorlar. Kesinlikle numara verilmemesi gerekiyor. Çünkü telefona gönderilen mesaja onay verilmesi halinde hat üzerinden belli miktarlarda para çekebiliyorlar. İnsanlar bu konuda boşluğa düşmemeli, duyarlı olmalı” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.