son haberler

EDES’te Son Durum!

Yayınlanma Tarihi: 15 Ocak 2018 okunma

EDES’te Son Durum!
Asayiş
0

www.unyetv.net / DETAY HABER

Ordu’da Tedes’in devre dışı bırakılmasının ardından şehir trafiğini düzenleyici yeni tedbir olarak EDES’in devreye alınacağı açıklanmıştı.

Ordu Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalar devam ediyor. Son olarak Aralık ayında Ünye’ye gelen Vali Seddar Yavuz çalışmalarda sona gelindiğini yeni yılda uygulamanın başlayacağını açıklamıştı.

Henüz devredışı olan Edes’in ne zaman başlayacağı merak konusu olurken edindiğimiz bilgilere göre uygulamanın bir kaç ay sonra hayata geçeceği öğrenildi.

Ünye’nin 3 çıkışında Edes

Edes için Ünye’de 3 nokta belirlendi. Tedes’ten farklı olarak EDES, anlık değil ortalama hız tespiti yapacak. Bu nedenle Atatürk Mahallesi’nden başlayan  Edes uygulaması Gölevi Mahallesi’nde bulunan fakülteye kadar devam edecek. Burada hız sınırı otomobil için 70 km. olarak belirlendi. Bir diğer nokta ise Çimento Fabrikası sapağından başlayacak ve Fatsa istikametine doğru devam edecek. Burası için ise hız sınırı 110 km. olarak belirlendi. Ünye’nin bir diğer çıkış noktası olan ve aynı zamanda İç Anadolu’ya bağlanan Akkuş Yolu’nda ise yine Saraçlı Mahallesi’nden Edes uygulaması başlayacak.

EDES’in işaret ve levhaları belirlenen bölgelere yerleştirildi. Kamera ve kaydedici ekipmanların da yerleştirilmesinin ardından Ordu Valiliği tarafından yapılacak açıklama ile uygulamanın başlaması bekleniyor.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.