son haberler

Elektrik Kesintileri Esnafı Mağdur Etti

Yayınlanma Tarihi: 23 Ocak 2020 okunma

Elektrik Kesintileri Esnafı Mağdur Etti
Gündem
0

Ünye’de uzun süren elektrik kesintisi esnafları ve vatandaşları mağdur etti.

Ünye-Akkuş Caddesi üzerinde bulunan işyerleri sabah saatlerinde yaşanan kesinti nedeniyle mağduriyet yaşadı. Esnaflar toplu olarak Yedaş’ın Bayramca Mahallesi’ndeki şubesine giderken konuyu yetkililerle görüştü. Kesintinin trafo kaynaklı olduğu bilgisini alan esnaflar sorunlarına çözüm bulunamadan işyerlerine döndü.

Kaledere Mahallesi, Liseler Mahallesi, Çınarlık Mahallesi kesintiden en fazla etkilenen mahalleler oldu.

“4 Aydır Sıkıntıyı Yaşıyoruz”

Kaledere Mahallesi Akkuş Caddesi’nde esnaflık yapan Osman Torunoğlu, “ bu sorunu biz sık sık yaşıyoruz. Elektrik kesintisi nedeniyle esnaf olarak sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntı sadece biz esnafların değil bu mahallelerde yaşayan vatandaşları da etkiliyor. Kış mevsimindeyiz. Elektriğe daha çok ihtiyacımızın olduğu dönemde yaşanan sıkıntı bizi mağdur etti. Esnaf arkadaşlarla Yedaş’a gittik. Sorunun yeni yapılan Gogina Camisinden kaynaklandığını ifade ettiler. Çözüm olarak ise beklememiz gerektiğini söylediler. Biz cami yapılmasına karşı değiliz ancak kış aylarında bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Sabah bir çok arkadaşımız işyerinin kepengini elektrik olmadığı için açamadı. Fırıncı esnafımızın hamuru yarıda kaldı. Bizim sıkıntımızı yetkililerin duyup çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

“Taşıma Sistemle Değirmen Çalıştırıyoruz”

Fırın işletmecisi Ferhat Gürcüoğlu ise “32 yıldır esnaflık yapıyorum. Çok uzun sürelerden beri elektrik kesintisi bu mahallelerde yaşanıyor. Daha önceki müdürümüze giderek sorunu ilettik. 1,5 yıl önce trafoda sorun olduğu belirtilmiş ve o günün şartlarında çözülmüştü. Biz ekmek üretiyoruz. Ekmekte malesef zamanla yarışıyoruz. 4 aydan beri elektrik kesintisi sürekli oluyor. Jenaratörümüz var ancak sık kesintilere jenaratör de dayanmaz oldu. Geçen hafta kesinti oldu başka bir işyerinde hamurumu yoğurdum. Taşıma sistemle değirmen çalıştırıyoruz. Canımız yandı. Yetkililerin bu sorunumuza bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.