son haberler

Eller Semaya MİRAÇ İçin Kaldırıldı

Yayınlanma Tarihi: 14 Nisan 2018 okunma

Eller Semaya MİRAÇ İçin Kaldırıldı
Gündem
0

İslam Alemi 3 aylardan olan Recep Ayı’nda yer alan Miraç Kandili’ni idrak etti. 13 Nisan 2018 Cuma Akşamı akşam namazının ardından Ünye’deki bütün camilerde mevlid programı gerçekleştirildi.

Binlerce Müslüman camilere akın ederken genç, yaşlı, çocuk, kadın herkes Miraç Gecesi’ni dualarla geçirdi.

Peygamberimiz Hz. Muhammedin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya yaptığı yolculuk ve bu yolculuğun sonunda Allah ile aracısız görüşmesi nedeniyle İslam dininde büyük öneme sahip olan Miraç, aynı zamanda Peygamberimizin müjdelerle dönmesi ile de ayrı bir önem kazanmıştı.

Bu gecenin önemini anlatan din görevlileri ayrıca bu geceyi Kuranı Kerim Tilaveti, ilahiler ve dualarla yad etti. Gecenin sonunda eller semaya kaldırılarak dualar edildi.

Ünye Merkez Büyük Camii’nde düzenlenen programda Ünye Müftüsü Vedat Başsan bu gecenin önemine dair yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) mirâçtan bize hediyelerle dönmüştür. “Gözümün nuru” diye nitelediği beş vakit namaz, mirâç hediyelerinin ilkidir. Namaz bizim mirâcımızdır. Namaz bizim dirilişimizdir. Namaz bizim kurtuluşumuzdur. Bizler namazla arınır, her türlü kötülükten korunur, mescitlerde buluşuruz. Vaktinde kıldığımız namazlarımız, en hayırlı amelimizdir. Nitekim Süleyman Çelebi, Mevlidinde namazın müminin mirâcı olduğunu şu dizlerle dile getirmiştir: Sen ki mirâc eyleyip ettin niyâz, Ümmetin mirâcını kıldım namaz, Miracın ikinci hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir. Miracın üçüncü hediyesi ise, “Âmenerrasulü” diye başlayan Bakara suresinin son iki ayetidir. Bizler her gün yatsı namazından sonra bu ayetleri okur, imanımızı dile getiririz. Rabbimizin bize öğrettiği dualarla O’na yalvarır ve teslimiyetimizi ifade ederiz” ifadelerini kullandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.