son haberler

Emniyet Müdürü Açıkladı

Yayınlanma Tarihi: 9 Kasım 2018 okunma

Emniyet Müdürü Açıkladı
Asayiş
0

Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, 2018 yılı narkotik rakamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada geçen yıla göre suç sayısında azalma olduğunu ve özellikle okul etrafında uyuşturucu satışı ve kullanımının önüne geçtiklerini belirtti.

Ünye Kaymakamlığı’nda düzenlenen uyuşturucu ile mücadele toplantısında Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu ilçedeki narkotik suçlarla ve ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili açıklama yaptı.

Müdür Aksu,  “2018 yılında bizi en çok sevindiren yönü bunun okullara sıçramamış olması. Ekiplerimiz okul önlerinde gerekli önlemleri alıp, görev yapıyorlar. Aldığımız tedbirlerle başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diyerek uyuşturucu ile yapılan işlemlerde bir tane okul öğrencisinin olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
“Başarılı Olduğumuzu Düşünüyorum”

Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, aldıkları tedbirlerin caydırıcı olduğunu ve sonuca ulaştıklarını belirterek şöyle konuştu: “2018 yılı içerisinde Ünye Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Gurup Amirliği adı altında bir büro oluşturduk. Bu büromuzun personel sayısı 3’tü, bunu 7 personele çıkardık. 2018 yılı içerisinde narkotik suçlarla ilgili toplam 85 olay meydana geldi. Bu 85 olayda 113 şahsa uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak suçundan, 6 şahsa ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı. Bu 6 şahıs tutuklandı. Bu şahıslarda yakalanan malzemeler, 72 gram bonzai uyuşturucu maddesi, 65 gram esrar, 5 gram skank maddesi, 113 adet extazi ele geçildi. 2017 yılında ise toplam 127 şahıs hakkında işlem yapılmış. Bunların 114 şahsı uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçundan, 13 şahıs ise uyuşturucu ticareti yapmak suçundan işlem yapıldı. Ele geçen malzeme olarak, 2 kilo 290 gram kannabinoidler maddesi, 4 bin 13 adet extazi, 17 gram esrar, 10 gram skank maddesi ele geçirildi. 2018 yılında bizi en çok sevindiren yönü bunun okullara sıçramamış olması. Ekiplerimiz okul önlerinde gerekli önlemleri alıp, görev yapıyorlar. Aldığımız tedbirlerle başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Uyuşturucu ile yaptığımız işlemlerde bir tane okul öğrencisi yok.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.