son haberler

Engelliler Çifte Sevinç Yaşadı

Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2017 okunma

Engelliler Çifte Sevinç Yaşadı
Gündem
0

Ünye Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün (ÜNBEGDER) İçişleri Bakanlığı’na sunduğu “bizimle spor yapar mısın” projesi onaylanırken kulüp idarecileri bu sevinçlerini Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ile paylaştı. Ziyarette ise engellilere ikinci müjdeyi Kaymakam Güney verdi.

ÜNBEGDER, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Daire Başkanlığı’na “Bizimle Spor Yapar Mısın?” Projesi sundu. Projenin amacı “Kulüpte engelli, sağlıklı, bay ve bayan hiçbir ayrım olmadan empati yaparak daha ileri götürerek bölgede iyi sporcular yetiştirerek tanıtımını yapmak” olarak belirlenirken proje kapsamında kulübe 8 ay süreli olan 70 bin 340 lira hibe desteği sağlanacak.

Projenin geçmesi için çaba sarf edenlerden olan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, projenin bakanlık tarafından onaylanmasının ardından  ÜNBEGDER yöneticilerini makamında ağırladı. Kulüp Başkanı Nihat Yerlikaya Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arslan Güdek ve dernek yöneticileri başta Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Projenin onaylandığı internet üzerinden sisteme bakarak öğrendiğini ifade eden Kulüp Başkanı Nihat Yerlikaya o an yaşadıklarını Kaymakam Güney ile paylaşırken “biz artık proje kulübü olduk. Engelliler olarak bir kuruma bağlı kalmadan ihtiyaçlarımızı karşılamak için yaptığımız projeler önemli. Bu dernek olarak ikinci projemiz oldu. Engelli Sporcu arkadaşlarımızın daha güzel ortamlarda spor yapmalarının önü açılmış oldu bu projeyle. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“Devletimiz sivil toplum örgütlerinin, spor kulüplerinin güzel faaliyetlerini destekliyor. Bizler devlet olarak güzel ve doğru olanların her zaman yanındayız. Sizlerin güzel işler yaptıklarını daha da güzel işlerin destek verildiğinde yapacağınıza inandığımız için bu projenin arkasında olduk. İçişleri Bakanlığımız da projemizi onayladı. Sizler kadar bizler de mutlu olduk. İnanıyorum ki zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla çok büyük başarılar elde eden sizlerin bu projeyle daha da büyük başarıların altına imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Başarılı bir projeye destek verdiği için İçişleri Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Sizler engellilerin kulübü olarak engelsiz vatandaşlarımıza örnek olacak çığır açacak çok güzel işler ortaya koyuyorsunuz. Bizler de sizlerin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yanınızda olacak. Sayın Bakanımız Numan Kurtulmuş’un derneğinizi ziyaret ettiğinde sizler bilgi verdiniz. Biz de Ankara ziyaretimizde Numan Bey’in destekleriyle bakanlığımıza durumu ilettik. bu nedenle Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette İkinci Müjde

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ziyarette engellilere ikinci bir müjde verdi. Güney, “sizler bu proje ile daha ileriyi ve güzeli hedefliyorsunuz. Biz de yeni açacağımız gençlik merkezimizin sizlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bahçe düzenlemesini yaptıracağımızı bilmenizi istiyorum. Bu düzenlemeler kapsamında tenis kortu ve okçuluk parkurunun da yapılması için çalışmalarımız olacağını söyledik. Ünye Belediyesi ile işbirliği içinde projemizi hazırladık ve 16 Ekim 2017 tarihi itibariyle proje bitti. Yaklaşık 550 Bin TL maliyetiyle proje hazırlandı ve valiliğe yazımızı yazdık. bir bürokratik olarak

Sayın Bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz de siyaseten bu projenin hayata geçeceğini düşünüyorum. Ünye’mize hayırlı olsun inşallah” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.