son haberler

Engelliler Hizmet Binası Yeri İstiyor

Yayınlanma Tarihi: 4 Aralık 2019 okunma

Engelliler Hizmet Binası Yeri İstiyor
Gündem
0

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Mahmut Bek Ünye’de engelli hizmet binası yapmayı planladıklarını ifade ederek bu konuda destek istedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve protokol üyeleri Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi’ni ziyaret etti. Engellilerin sorunlarını yerinde dinleyen Güney ve Tavlı’yı Dernek Başkanı Mahmut Bek ve dernek üyeleri karşıladı.

“3 yıl içinde temelini atalım”

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şubesi Başkanı Mahmut Bek, içerisinde atölyelerin yer alacağı bir hizmet binası yapmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Sayın Kaymakamımızdan ve belediye başkanımızdan bu konuda destek istiyoruz. Üç yıl içerisinde binanın temeline başlamak kaydı ile 10 yıl içerisinde bitirmeyi tahahhüt ediyoruz. Bu binada iş atölyeleri yer alacak. Engelli vatandaşlarımızın eğitim ve iş geliştirmeleri sağlanacak. Projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Engelsiz Ünye İçin Çalışıyoruz”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı burada yaptığı konuşmada, “sorunlarımızı gayretle el birliğiyle çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Engelleri ortadan kaldırarak ilçemizi yaşabilir bir şehir haline getirmek için gayret ediyoruz. Engellilerimizin rahat yaşayabilmesi için İmar ve Şehircilikten sorumlu Başkan yardımcımız, sakatlar derneğimiz ve biz ortak çalışma yürütüyoruz” dedi.

“Sorunlarınızı Biliyor ve Bunun İçin Çalışıyoruz”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “son yıllarda engellilere yönelik sosyal ve ekonomik iyileştirmeler gelişmeler oldu. Bunu hep beraber toplum olarak görüyor ve yaşıyoruz. Bizler bir şekilde kamu görevinin dışında da vatandaş olarak yakınlarımız, komşularımız, arkadaşlarımız zaman zaman kendimiz engellerle karşılaştığımız zaman ne tür sıkıntılarla muhatap olduğumuzu biliyoruz ve bu engellerin giderilmesi için yapılması gerekenleri çok net şekilde görüyor ve biliyoruz. Bu nedenle sizin dertlerinizle dertlenmekten mutluyuz” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.