son haberler

“Engellilerde Toplumumuzun Bir Parçasıdır”

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2015 okunma

“Engellilerde Toplumumuzun Bir Parçasıdır”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ülkemizde 4 milyondan fazla engelli bulunduğunu belirterek, “Engellilerde toplumumuzun bir parçasıdır. Engelli vatandaşımızın üretken bireyler olarak yüksek yaşam standartlarına kavuşturulması bizim inancımızın, kültürümüzün, geleneğimizin ve sosyal devlet olma mecburiyetimizin bir gereğidir” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında engelliler gününü kutladı.

Başkan Çamyar, “İstatistik verilerine göre, Ülkemizde 4 milyondan fazla engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelli vatandaşımızın üretken bireyler olarak yüksek yaşam standartlarına kavuşturulması gerekmektedir. Bu bizim inancımızın, kültürümüzün, geleneğimizin ve sosyal devlet olma mecburiyetimizin bir gereğidir.

Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılıkla oluşturmakla mümkün olacaktır. Engellilerde toplumumuzun bir parçasıdır. Eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması konusunda devletimiz gereken duyarlılığı göstermektedir.

Devletimiz son yıllarda yapılan iyileştirmelerle engelli vatandaşlarımıza bakım hizmeti adı altında düzenlemeler yapmış, bakım ücretleri vermiş, özel eğitimleri destekleyerek engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmalarını sağlamıştır.

Bu konuda başta devlet olmak üzere ailelere, yerel yönetimlere ve toplum olarak hepimize önemli görevler düşmektedir.

Biz Ünye Belediyesi olarak, bu manada görev ve sorumluluğumuzun gereğini yapmanın gayreti içindeyiz. Üstyapı projelerimizi hazırlarken engelli vatandaşlarımızın durumunu da mutlaka göz önünde bulunduruyoruz. Yol, kaldırım ve park bahçe düzenlemelerimizi ona göre yapıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için Cumhuriyet Meydanında tuvalet ve araçları için şarj noktası oluşturduk. Engelliler Derneğimizle sürekli temas halindeyiz. Derneğimizin bütün ihtiyaçlarını imkânlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz.

Engelli hemşerilerimizin daha rahat bir hayat sürebilecekleri şartların oluşturulması için bundan sonra yapılacak çalışmalara da her türlü desteği vermeye hazırız.

Bu duygu ve düşüncelerle, bedenleri engelli olsa da, yürekleri tertemiz olan hemşerilerimizin Dünya Engelliler Gününü kutluyor kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.