son haberler

Enginyurt; Fındığın Maliyeti 10 TL’dir

Yayınlanma Tarihi: 25 Temmuz 2018 okunma

Enginyurt; Fındığın Maliyeti 10 TL’dir
Ekonomi
0

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın açıklaması yaparak fındık sorununu masaya yatırdı.

Maliyet 10 TL’dir

Enginyurt konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek fındık sorununun çözülmesini istedi. Milletvekili Enginyurt konuşmasında “Fındık Hasat mevsimi bugün itibariyle başlamıştır. Öncelikli olarak ben fındık sezonunun 8 milyon üreticiye hayırlı olmasını Cenabı Allahtan niyaz ederim.  8 milyon üreticiyi yakından ilgilendiren bir üründen Türkiye’nin milli bir ürününden bahsediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ihracatının yaklaşık % 1 buçuk 2 civarındaki bir üründen bahsediyoruz. Dolayısıyla fındık Türkiye Cumhuriyeti devleti içi önemli bir gelir kaynağı ihracatı olduğu kadar 8 milyon üretici için de çok büyük anlam ifade ediyor. Biz Sayın Cumhurbaşkanının Miamar’da, Arakan’da, Filistin’de, Suriye’de Irak’taki Müslümanların derdiyle dertlenen bir Cumhurbaşkanı olması sebebiyle milletin adamı olarak sıfatlandırılan buna layık görülen Cumhurbaşkanının 8 milyon üreticinin derdiyle dertlenmemesinin mümkün olmadığını düşünüyor ve böyle biliyoruz. Nitekim 24 Haziran seçimlerinde de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması için üzerimize düşen görevi ziyadesiyle yerine getirdiğimizi inanıyorum.  O sebeple sizler aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum, diyorum ki 3 yıldan bu tarafa 8 milyon fındık üreticisi büyük bir mağduriyet yaşıyor fındığa yeterince sahip çıkılmadı, işçi perişan, esnaf perişan köylü perişandır. İnsanların dertlerine bir çözüm olması açısından TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi)’nin derhal yeni bir bakanlar kurulu kararıyla devreye sokulması gerektiğine inanıyor Sayın Cumhurbaşkanımızdan bunu öncelikli olarak talep ediyoruz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızdan özellikle rica ediyoruz fındığın maliyeti 10 TL’dir.

“TMO Alım Yapacağını Açıklasın”

“O sebeple verilecek fiyat değerlendirilerek piyasa şartları ülke ekonomisi bütçe dengesi denilerek 8 milyon üretici görmemezlikten gelinmemeli 10 TL maliyeti olan bir ürünün yaklaşık değeri en az 13 14 civarında bir rakam olmalıdır. Üretici son 3 yıl içinde çektiği sıkıntıyı bir nebze olsun giderebilsin o sebeple Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve sayın Hükümetimizden talebimiz şudur TMO derhal devreye sokulsun fındık alacağı ilan edilsin zira 10 gün sonra 5 gün sonra fındık satışları başlayacaktır, fındık pazara inecektir eğer sahip çıkılmazsa insanımız açısından çok büyük bir sıkıntı doğacaktır. Bunu Türk milleti hak etmediği gibi 8 milyon üretici de bunu asla hak etmiyor. Dün Sayın Bakanımızla telefon görüşmesi yaptım kendisi bu konuyla yakinen ilgilendiklerini söylediler şuan itibariyle bu basın toplantısı yapılırken AKP fındık ile ilgili bölge milletvekillerinin bir toplantı yaptığını biliyorum. İnşallah AKP Milletvekilleri iktidar milletvekilleri olarak bu konuda samimi bir gayret ortaya koyacaklardır buna inanıyorum. MHP Milletvekili olmamıza rağmen ben orduda 6 milletvekili olarak fındık üreticisinin yanında olduğumuzu AKP yapacağı, üretici lehine alacağı her kararda destekçileri olacağımızı ifade etmek istiyorum. Siyasi bir kompleks içinde olmayacağız yeter ki Hükümetimiz fındık üreticisinin hakkını hukukunu korusun gerekli fiyatı versin TMO alım yapacağını açıklasın bunun siyasi olarak rantının kime yazıp yazılmayacağı zerre kadar umurumuzda değil bizim için önemli olan 8 milyon üreticidir diyor, ayrıca bedelli askerlikle ilgili 15 milyar parayı nereden bulacağız diye düşünen 8 milyon üreticinin çocukları da fındık taban fiyatının açıklanmasını bekliyor inşallah fiyatlar iyi olursa kredi çekmeye gerek kalmadan da askerlik paralarını çok rahat ödeyeceklerdir” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.