son haberler

Enginyurt; Fındık 35 TL Olmalı…

Yayınlanma Tarihi: 14 Haziran 2021 okunma

Enginyurt; Fındık 35 TL Olmalı…
Gündem
0

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar’ı ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“Dış Politikada Hükümetin Yanındayız”

Hükümetin iç ve dış politikası hakkında değerlendirmelerde bulunan Enginyurt, ” DP olarak dış politikada devletin ve hükümetin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devletini asla hiç kimse ile paylaşmayız. DP Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın bu konuda tavrı nettir. Biz Türk Milletinin menfaatlerinden çıkarlarından ve ulusal menfaatlerden yanayız. Ama maalesef içeride büyük sıkıntılar var. Kahveci esnafı 16 aydır perişan, servis esnafı perişan, yerel gazeteciler perişan, restoran ve kafe sahipleri perişan, destek deniliyor bir nace kodundan dolayı destek alınamıyor. Verilen destekler yeterince karşılık bulmuyor. Bir kahvenin kirası 2 bin lira verilecek destek 3 bin lira, vergi borcunuz, SGK borcunuz varsa siciliniz bozuksa bunu da alamıyorsunuz” dedi.

“Esnafımıza Sahip Çıkalım”

Pandemide esnafa verilen desteğin yetersiz kaldığını vurgulayan Enginyurt, “Böyle bir ortamda biz iktidara çağrıda bunuyor ve diyoruz ki milletimize, esnafımıza, işçimize, işsizimize sahip çıkalım. Tüccarımıza ve şehrimize sahip çıkalım. Biz bu anlamda Ordu’nun sesi olacağımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmeye elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz”  diye konuştu.

“Ünye OSB Geç Kalınmış, Kültür Merkezi Bitirilmeli”

Ünye’nin sorunlarına da değinen Milletvekili Enginyurt, “Ünye OSB hiç kimse dillendirmezken sayın Başkanımızla biz TBMM’de sürekli bu konuyu gündeme taşıdık. Sanayi Bakanı’yla görüştük. Çok şükür Ünye OSB hala-yola girdi. Araziler tamamıyla satıldı. İlk temel atma töreni ile birlikte Ünye’ye yakışır bir OSB gerçekleşir artık. Ancak Ünye OSB çok gecikmiş bir yatırım. Ünye Kültür Merkezi sürekli gündeme taşıdık. Benden çekindikleri için ki çekinmekten kastım artık sussun, konuşmasın diyerek temel attılar. Ama maalesef müteahhit çekti, gitti. Ünye Kültür Merkezi adeta mezbeleye döndü. Yatırım durdu. Ünye Kültür Merkezi bir an önce hayata geçmeli.” diye konuştu.

“Fındık Fiyatı 35 TL Olmalı”

Enginyurt, fındıkta gübre ilaç maliyetlerinin yüzde 300 arttığını belirterek,  “En önemli konumuz; bir kere bir an önce fındık taban fiyatı açıklanmalı. Gurbetteki hemşerilerimiz köylerine dönmeli ve bütün alt yapı çalışmalarını bitirerek fındığa hazır hale gelmeliyiz. Biz hükümetten 35 lira para istiyoruz. Birileri bu para çok, diyor. Ama çok diyenlere de diyoruz ki son 3 yılda gübre fiyatları yüzde 300 arttı. İlaç fiyatları yüzde 300 arttı. Akaryakıta sadece geçen ay yüzde 35 ÖTV zammı geldi. İşçilik maliyetleri 130 lira iken bu yıl zannediyorum 150 liranın altında bir fiyat olmayacak. Böylesi bir ortamda diyoruz ki dolar bazında da değerlendirdiğimizde fındığa verilecek fiyat 35 lira olmalı. Bu noktada sayın Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Cumhurbaşkanımızın geçen hafta yaptığı açıklamayı, buğdaydan sonra fındığa da sahip çıkacağız sözünü bir umut olarak görüyoruz.  DP olarak AK Parti ne yaparsa yanlış yapar anlayışında değiliz. Doğruların destekçisiyiz, doğruların yanındayız. Ama haklı eleştirilerimizi de söylemekten geri durmayacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.