son haberler

Enginyurt, STK Temsicileriyle Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2020 okunma

Enginyurt, STK Temsicileriyle Buluştu
Gündem
0

Çaybaşı, İkizce, Akkuş ve Ünye STK Başkanları MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile bir araya geldi.

Çaybaşı ilçesindeki çöp sorunu ile ilgili toplantılar gerçekleştiren Çaybaşı, İkizce, Akkuş ve Ünye STK Başkanları 3. Toplantıyı MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile yaparak istişarelerde bulundu.

STK Temsilcileri çöp sorunu konusunda yaptığı ikinci istişare toplantısında Ordu’ya gelerek Ordu Büyükşehir Bel ediye Başkanı Hilmi Güler ve teknik ekibiyle görüşmüştü. Başkanlar Güler’in ardından Milletvekili Cemal Enginyurt ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Ordu Dernekler Platform Başkanı Hilmi Karayiğit, Bursa İkizceliler Derneği Başkanı Mehmet Ergen, İstanbul İkizceliler Derneği Başkanı Ali Zompur, İstanbul Çaybaşılılar Derneği Başkanı Erol Bayır, Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım, Sultangazi Ordu Çaybaşılılar Derneği Başkanı Veysel Karayiğit, Esenler Çaybaşılılar Derneği Başkanı Mehmet Usta, İlküvez ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Şevki Bayır, Yoğunoluklular Derneği Başkanı Sinan Sekmen, Ünye/ Pelitliyataklılar Derneği Başkanı Erdoğan Bayramoğlu, Akkuş/Akpınar Derneği Başkan Vekili Yüksel Tuğ, Kurtboğaz ve Koçcuvaz Derneği Başkanı Erdoğan Efiloğlu, Yön. Kur. Üyesi Av. Ömer Faruk Efiloğlu, Sultanbeyli Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Koçakoç, Bşk. Yrd Ayhan Bayır ile Hayati Efil katıldı.

Toplantıyı değerlendiren Ordu Dernekler Platform Başkanı Hilmi Karayiğit, “ İstişarelerimiz neticesinde halkımızın istek taleplerini yaşamış olduğu sıkıntılarını dile getirmiş, doğal kaynak sularımız başta olmak üzere insan ve çevre felaketine sebebiyet verecek olan tesisin halkımızın talepleri doğrultusunda kapanmasını talep etmiş ve konunun takipçisi olduğumuzu dile getirmiştik. Gelinen noktada halkımızın taleplerine net bir şekilde çözüm üretileceğine dair bir gelişme olmaması sebebiyle, bugün yaptığımız toplantıda yapmış ve yapacağımız çalışmaları değerlendirdik. Bölge STK başkanları olarak memleketimizde insan sağlığına ve çevre felakatine neden olabilecek bu önemli sorun için gurbetten Sıla’ya tüm hemşehrilerimizin haklı taleplerinde yanlarında olduğumuzun bir kez daha bilinmesini ve bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da konuyu TBMM ve bakanlık düzeyine taşıyarak, tüm siyasi partiler, STK’lar ve sosyal medyaya taşıyarak, üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu vesileyle toplantımızı onurlandıran halkımızın T.B.M.M’de sesi olan sorunun da bizzat takipçisi olan değerli milletvekilimiz Sn.Cemal Enginyurt beye ve sorununa duyarlı olup istişare toplantılarımıza katılım sağlayan başkan ve yöneticilerimize teşekkür ederiz. Birliğimiz Beraberliğimiz Daim Olsun İnşallah” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.