son haberler

Federasyonlardan Yunan Basınına Kınama!

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2020 okunma

Federasyonlardan Yunan Basınına Kınama!
Gündem
0

Türk Dünyası ve Anadolu Medya Federasyonları, yayınladıkları ortak bir bildiri ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaret ve küfür içeren manşetle çıkan Yunan Basınını kınadı.

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), İnternet medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF), Dijital Medya Federasyonu (DİMEF) ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Başkanları tarafından yapılan ortak açıklamada,”İzmir’de Yunanlıları denize döktükten sonra bile “Bayrak bir milletin şerefidir, ne olursa olsun yerlere serilmez ve çiğnenmez” diyerek, ayaklarının altına serilen Yunan Bayrağını kaldırtan ve çiğnemeyen bir liderin, Atatürk’ün kurucusu olduğu ülkenin manevi şahsiyetine ve Cumhurbaşkanına, o ülkenin yayın organı tarafından hakaret edilmesi asla kabullenilemez.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaret ve küfür içeren bir manşetle çıkan, gazetecilik, medya etiği, basın ve ifade özgürlüğü adına yüz karası bir haberle alçakça saldıran sözde Yunan gazetesini kınıyor, sorumlulardan derhal hesap sorulmasını, Yunan Hükümeti, Adaleti ve Medya STK’larınca hak ettikleri cezalarının verilmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.