son haberler

Festivale Sevcan Orhan Damgası

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2019 okunma

Festivale Sevcan Orhan Damgası
Gündem
0

Ünye 20. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ne Sevcan Orhan damga vurdu.

19-20-21 Temmuz’da gündüz çeşitli etkinliklerle gece ise konserlerle gerçekleştirilen festival dolu dolu geçti. Festivalin son akşamında önce Hülya Polat coşurdu sonra ise Sevcan Orhan oynattı.

19 Temmuz’da Tekkiraz Karaarmut’ta Yağlı Güreşler ile başlayan festival, aynı gün Ünye’de festival yürüyüşü ile devam etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yağlı pehlivan güreşleri kıran kırana geçti. Güreşlerin finalinde rakibi Recep Kara’yı yenen İsmail Balaban, başpehlivan olurken, güreş ağası 52 bin liraya işadamı Cemal Arslan oldu. Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve protokol üyeleri tarafından verildi.  “Geçmişten Geleceğe Ünye Fotoğrafları” resim sergisi açılırken Sokak Basketbolu’nun final müsabakası yapıldı.

Yerel sanatçı Arif Deryal’ın sahne aldığı ilk gecenin finali ise Emre Aydın ile yapıldı. Emre Aydın hayranları için birbirinden güzel şarkıları seslendirdi.

İkinci Gün Konser Ertelendi, Diğer Etkinlikler Gerçekleştirildi!

Ünye 20. Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci günü de dolu dolu geçti.

Orta Çarşı’da yöresel yarışmaların yer aldığı festival programı oldukça eğlenceli geçti. İkinci gün etkinlikleri Yunus Emre Parkı’nda ve iskelede yapıldı. Sünnet şöleni ile başlayan etkinlikler, renkli görüntülere sahne olan deniz şenlikleriyle devam etti. 42 çocuğun erkeliğe ilk adımlarını attığı şünnet şöleninde, sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. Sünnet şöleni sonrası iskelede deniz şenlikleri düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinliklerde dereceye girenler ödüllendirildi. Festivalin ikinci gününün akşamında düzenlenmesi gereken konser etkinlikleri Samsunlu Binbaşı Zafer Akkuş’un şehit olması sebebiyle ertelendi.

Festivalin finalini Sevcan Orhan yaptı

Festivalin son gün etkinlikleri 21 Temmuz Pazar günü Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinde yapılan rahvan at yarışlarıyla başladı. Vatandaşlar ata sporu at yarışlarına büyük ilgi gösterirken dereceye girenlere ödülleri Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Gürel, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Bakanı Hüseyin Tavlı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Rahvan at yarışlarının ardından kum futbol turnuvasının final müsabakası yapıldı. Final müsabakası sonrası dereceye giren takımlar ile turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere kupaları ve ödülleri Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve ÜTSO Başkanı İrfan Akar tarafından verildi. Kum futbol turnuvasının ardından halk müziği sanatçıları Hülya Polat ile Sevcan Orhan Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri türkülerle meydanı dolduran vatandaşlara unutamayacakları bir akşam yaşattılar.

“Ünye, her şeyin en güzeline layık”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, festivalin finalinde yaptığı konuşmada, festival etkinliklerinin geniş katılımlarla dolu dolu geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:  “7’sinden 70’ine her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan vatandaşlarımız için organize ettiğimiz 20. Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin sonuna geldik. 3 gün boyunca düzenlenen etkinliklere katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Festivalin düzenlenmesinde maddi ve manevi destekte bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Güler’e işadamlarımıza ve festivalin hazırlanmasında emeği geçen ekip arkadaşlarımıza teşekkürler ediyorum. Ünye, her şeyin en güzeline layık. Gelecek yıl İnşallah 21.’sini düzenleyeceğimiz Ünye Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nde görüşmek üzere.”

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.