son haberler

Fevzi Çakmak ASM’de Çalışmalar Sürüyor…

Yayınlanma Tarihi: 3 Mart 2021 okunma

Fevzi Çakmak ASM’de Çalışmalar Sürüyor…
Gündem
0

Fevzi Çakmak Mahallesi’ne inşa edilecek olan Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımına başlanırken hafriyat çalışmaları devam ediyor.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Hasan Çalışkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Fevzi Çakmak Aile Sağlığı Hizmet Merkezi çalışmalarının başladığı alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Argan Çalışmaların başladığını ve 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlandığını ifade ederek şunları söyledi; “Bugün Fevzi çakmak Mahallemizdeyiz Mahallemizde yapılacak olan sağlık merkezi ile ilgili çalışmaları yerinde görmek amacıyla bu yerin yapımını üstlenen müteahhit arkadaşımız mahalle muhtarımız ve teşkilat mensuplarımız ile bir araya geldik malumunuz olduğu üzere dünyayı etkisi altına almış olan pandemi hakikaten çok şiddetli bir şekilde dünyayı ve aynı zamanda ülkemizi tehdit ediyor bu anlamda da özellikle Cumhurbaşkanımızın 1 mart itibariyle normalleşme süreciyle beraber yapmış olduğu açıklamayla birlikte nüfusumuzun %10’u yaklaşık olarak aşılandı bu aşılanmayla birlikte inşallah hızlı bir şekilde toplumsal bağışıklığın da önünü açmış olacağız. Dünyada ilk 5 ülke içerisinde bizim ülkemiz de aşılanma ve bunun hızlılığı anlamında hakikaten de derece yapmış durumda  dünyada yüzlerce ülke bulunan bir coğrafyada hakikaten ilk 5 içerisinde olmak Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin ve Devletimizin Milletini ne kadar düşündüğünün aynı şekilde göstergesidir. Sağlık yatırımları geçmişten geleceğe hepimizin övünmüş olduğu bir çalışmadır bu anlamda da Ünye’mizde bu gün burada çok güzel bir sağlık merkezinin yapımına inşallah başlanmış oldu. Burada 400 metrekare temel üzerine inşa edilecek olan 3 katlı bir yapı yapılacak, 9 tane doktorun aynı anda hizmet verebileceği aile sağlığı merkezi ardında 112 acil istasyonu ve verem savaş dispanserini içine alacak olan toplamda 1250 metrekare kapalı alanı olan bir inşaatın inşallah temellerini hep birlikte atmış olacağız. Kazı çalışmalarının başladığı,  yaklaşık 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan bu tesis 4 milyon lira civarında bir maliyetle inşallah tamamlanmış olacak ben Mahallemize ve Ünye’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın Çok güzel bir sözü var ‘Halk içinde mu’teber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ diyor onun söyleminden yola çıkarak hakikaten yaşayacaksak bu coğrafyada hayatımızı idame ettireceksek sağlığın ne kadar önemli olduğunun da mesajını bizlere bu sayede net bir şekilde ortaya koymuştur o açıdan Ünye’miz sağlık anlamında hakikaten ciddi bir mesafe kat etmiştir. Bu vesileyle ben emeği geçenlere başta Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel ve AK Parti Ordu İl Başkanımız Sayın Halit Tomakin’e çok teşekkür ediyor, Ünye’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum sevgi ve saygılarımla” diye konuştu.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.