son haberler

Gençleri Madde Bağımlılığından Kurtarıp, Sanata Yönlendirecekler

Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2015 okunma

Gençleri Madde Bağımlılığından Kurtarıp, Sanata Yönlendirecekler
Gündem
0

Gençleri Madde Bağımlılığı ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sanata yönlendirmek amacıyla kurulan Anadolu Kültür İlim İzcilik Sanat Spor ve Senofil Derneğini (AKİSDER), ilk genel kurul toplantısını düzenledi.

gencleri_madde_bagimliligindan_kurtarip_sanata_yonlendirecekler (3)Genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan AKİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erkoç, dernek amaçlarından bahsederek; “Akis sözlük anlamıyla yansıma anlamına gelmektedir. Bizler ise Allah sevgisini, vatan, bayrak, doğa ve insan sevgisini yansıtacağız. Çocuklarımızı alkol, sigara, uyuşturucu, kumar, yanlış bilgisayar ve cep telefonu kullanımından koruyacağız. Bunu da çocuklarımızı ilime, sanata, spora, gelenek ve göreneklerimizi anlatarak, vererek ve benimseterek koruyacağız. Bu amaçlar doğrultusunda 15 arkadaş bir araya gelerek, bu gençlik nereye gidiyor dedik ve Anadolu Kültür İlim İzcilik Sanat Spor ve gencleri_madde_bagimliligindan_kurtarip_sanata_yonlendirecekler (2)Senofil Derneğini kurduk. İlk adımlarımızı ise bonzai denilen illetin yaygınlaştırıldığı 2014 yılında attık. Ancak tüzüğümüzdeki bazı eksiklikler sebebiyle tüzüğümüz geri geldi ve bu eksikleri tamamlandıktan sonra 2015 tüzüğümüz kabul edildi ve resmi olarak faaliyetlerimiz başladı” diye konuştu.

Ünye Merkez Meçhul Asker Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yönetim kuruluna Uğur Erkoç, Cihan Mutlu, Mediha Mutlu Öztürk, Zeynep Yazıcı, Serdar Abay, Aslıhan Kılıçkıran, Arzu Çalı, Mehmet Usluer ve Fatih Öztürk seçildi.

Yapılan genel kurul, türküler söylenerek ikramlarla son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.