son haberler

Gölevi Mahallesi Sakinleri Sorunlarına Çözüm Arıyor

Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2021 okunma

Gölevi Mahallesi Sakinleri Sorunlarına Çözüm Arıyor
Gündem
0

Ünye’nin Gölevi Mahallesi Güvenevler 1. Sokak’ta yaşayan vatandaşlar yol, aydınlatma ve sokak hayvanları sorunlarına çözüm bekliyor.

Ünye’nin her geçen gün büyüyen mahallelerinden olan Gölevi Mahallesi’nde vatandaşların aydınlatma ve yol sorunları çözüm bekliyor. Özellikle iki okulun geçiş güzergahı olan Güvenevler Sokak’ta aydınlatma eksikliği ve yol sorununu dile getiren sokak sakinleri yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler.

“Çocuklarımız Sokağa Çıkamıyor”

Yaklaşık 2,5 yıldır Güvenevler Sokak’ta bulunduklarını belirten Mehmet Naci Erman, “Güvenevler Sokak’ta bulunan Lavinya Sitesi’nde yaklaşık 2,5 yıldır oturuyorum. En büyük sorunlarımızdan biri yolumuzun yapılmamış olması. Yazın toz, kışın çamur sorunumuz var. İkincisi ise tabi hiç birimiz hayvanlara düşman değiliz ama o sokakta bulunan başıboş köpekler hem bizi hem de çocukları tedirgin ediyor. Özellikle zaman zaman kalabalık gruplar halinde boğuşmaları nedeniyle zor anlar yaşıyoruz. Komşularımızdan bazılarına saldırdılar. Çocuklar tek başına çıkamıyor. Ayrıca aydınlatma yetersizliği nedeniyle mesaisi geç bitenler için karanlıkta evimize gelmek zorunda kalıyoruz. Bu konuyu ilgililere ve yetkililere ilettik. Önce doğalgazın geçmesi gerektiğini söylediler. Doğalgaz geçti, şimdi ise elektrik hatlarının yer altına alınacağını söylüyorlar. Zaman olarak birşey demedikleri için ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Biz sorunlarımıza çözüm bekliyoruz” dedi.

Uysal “Aydınlatma Sorunu, Yol Sorunu ve Sokak Hayvanları Sorunu Yaşıyoruz”

Site yöneticisi Yaşar Uysal ise “120 kat malikimizin bulunduğu sitemiz Güvenevler Sokak’ta bulunuyor. Site sakinlerimizden sık sık sokak hayvanlarının kendilerini kovaladığına yönelik şikayetler alıyoruz. Biz sokak hayvanlarına karşı değil ancak büyük hayvanların gruplar halinde dolaşması ister istemez sıkıntıya yol açıyor. Çünkü çocuklarımız başta olmak üzere gece ya da erken saatte sokağı kullananlar sık sık bu sorunla karşılaşıyor. Öte yandan aydınlatma sorunumuz var, direklerdeki üç beş aydınlatma yeterli gelmiyor. Bir de yolumuzun yapılması gerekiyor. Tüm bu sorunları yetkililere ilettik ancak bu zamana kadar bir sonuç alamadık. Amacımız bu sorunlarımızın bir an önce giderilmesidir. Çünkü en önemlisi bu sokağın her iki başında da okul var. Biri ana okul, diğeri lise.  Bu nedenle bu yolu kullanan başta o sokakta yaşayanlar olmak üzere çevre sakinleri olarak sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.