son haberler

Güney; Gazilik Parayla Satın Alınamaz!

Yayınlanma Tarihi: 19 Eylül 2018 okunma

Güney; Gazilik Parayla Satın Alınamaz!
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney Gaziler Günü nedeniyle Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi’nin ortak düzenlediği yemek programında konuştu. Güney huzurumuzu bozmaya çalışan mihraklara karşı zor koşulları aşarak yurt içi ve yurt dışında kararlı mücadele yürütülüyor. Gazilik öyle parayla satın alınacak bir rütbe değildir” dedi.

“Türk Ordusu Kore’de, Kıbrıs’ta ve Her Yerde”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney başta Kore Savaşında olmak üzere yakın  zamanda Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev alan gazilerin salonda olduğuna dikkat çekere, “aramızda Kore ve Kıbrıs gazileri var. Uluslararası arenada camiada ülkemizin silahlı kuvvetler anlamında saygınlığının ifadesi olarak örnek gösterilen büyük zaferlere imza atmışlar ki o zaferlerin neticeleri olarak biz yurt dışına çıktığımız zaman özellikle Asya ülkelerinde Koreli vatandaşlarla temas ettiğimizde. Bizlere Türk olduğumuzu ifade ettiğimiz zaman Kore harbinde ki bizim askerlerimizin Türk ordusunu ortaya koymuş oldukları muzafferiyet anlatarak bizlere inanılmaz bir saygı gösteriyorlar. Bu öyle yaşanmış geçmiş bir şey değil o gün ortaya konulan kahramanlıklar başarılar ülke olarak devlet olarak birey olarak taşıdığı bir şan bir şeref olarak önümüzde duruyor. Ülkemizin ekonomik anlamda çok zor günlerden geçtiği yaptırımlarla izole edildiği ambargoların uygulandığı 1974 yılının şartlarıyla yokluklar içerisinde kurtuluş savaşının o destansı mücadele ile Kıbrıs’a çıkarma yapan ve Türk ordusunu Türk neferinin, askerinin, subayının söz konusu vatan olunca her türlü kahramanlığı gözünü kırpmadan göstereceğinin en somut ve yakın örneğini bu şekilde görüyoruz. İlçemizde de hayatta olan Kıbrıs Gazilerimiz var. Ben aramızda olan gazilerimizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Ebediyete intikal eden gazilerimize rahmet diliyorum” dedi.

Listeler Tek Tek Temizleniyor

Kaymakam Güney ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan terör örgütünün tek tek temizlendiğini ifade ederek, “yurt içi ve yurt dışında yürütülen kararlı mücadelemiz var. Bu mücadele belki de hepsinden daha zor. Çünkü teröristle masum vatandaşı ayıracak ve masum vatandaşın kılına bile zarar vermeden teröristin hak ettiği cezayı en ağır bir şekilde vereceksiniz. Son günlerde de bu mücadelenin çok güzel örneklerini görüyoruz. O kırmızı listeler, griler, siyahlar, sarılar, turuncular ve maviler elhamdülillah tek tek temizleniyor. İşte bizler gazilerimize yeterli saygıyı, sahipliği, onların  hak ettiği manevi hürmeti gösterirsen gelecek nesillerimiz de bu manayı yaşayacak ve yaşatacaklardır” dedi.

“Şehitlik ve Gazilik Parayla Satın Alınamaz”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney şehitlik ve gazilik makamlarının maddi karşılığının olmadığına dikkat çekerek, “bu makamların maddi karşılığı yok. Ne verseniz, ne yapsanız gazilik payesi öyle sözle, parayla malla, mülkle satın alınamaz. Yani ben bugün gazi olacağım desem, ben bugün şehit olacağım desem bütün varlığımı ortaya koysam da  kimse bana bu payeyi vermez. Bu bir nasip işidir. Bununla nasiplenenler de bu makamı çok iyi biliyorlar. Bizler ne yapsak sizlere karşı görevlerimizi yerine getirmiş olmayız. Ama her ortamda her zaman sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz” dedi.

Programda Kıbrıs Gazisi Arif Takıcı Kuranı Kerim okurken Ünye Müftülü Vekili Mustafa Ocak dua yaptı.

Programın sonunda protokol tarafından gazi ve yakınlarına gül verildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.