son haberler

Gürel’den Yerel ve Dijital Medya Değerlendirmesi

Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim 2019 okunma

Gürel’den Yerel ve Dijital Medya Değerlendirmesi
Gündem
0

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, Kanal 34 Televizyonu’nda TİMEF’i, yerel ve dijital medyayı değerlendirdi.

“TİMEF Kurulduğu Günden Bu Yana Bir Çok Projeye İmza Attı”

İbrahim Erdem Karabulut’un hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programının konuğu olan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) 2012 yılında kuruldu. TİMEF özellikle anadoluda faaliyet gösteren medya kuruluşlarının bağlı oldukları derneklerin üye oldukları bir federasyon. Federasyonumuzda Anadolu’da bir fiil gazetecilik yapan yaklaşık 1000 gazeteci üyemiz var. TİMEF kurulduğu günden bu yana bir çok projeye imza attı. Örneğin AB Başkanlığı ile birlikte Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı projesini gerçekleştirdi. Benim başkanlığımda Ünye’den Dünya’ya Medya Açılımı projesi gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız gelecek yıl dördüncüsünü yapacağımız Anadolu Medyası Çalıştayı’nı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl aynı zamanda Karadeniz’de Ünye Fatsa Ordu Medyası Güç Birliği Projesi’ni sürdürüyoruz. TİMEF bunun yanında medyanın dijitale evrilmesiyle dijital medya alanında da birçok faaliyetler gerçekleştiriyor. Özellikle Anadolu’da yazılı, görsel, işitsel ve dijital medya çalışanlarına yönelik eğitimler ve seminerler veriyor” dedi.

“Ünye Fatsa Ordu Medyası Güç Birliği Projesi’ni Önemsiyoruz”

TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel ayrıca Karadeniz’de uygulanan ve AB projesi olan Ünye Fatsa Ordu Medyası Güç Birliği Projesi’nin de başarılı bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, “medyada güç birliği önemli. Özellikle son dönemlerde yerel medyanın güç birliği yaparak ayakta kalması açısından benim başkanlığımda bir proje hazırladık. Projemiz yılsonu itibariyle tamamlanacak. Bu süreçte çok sayıda toplantı, seminer ve eğitim programları düzenleyerek medya çalışanlarını bilgilendirdik. Bu projemiz bir kez daha özellikle yerel medyanın güç birliği yapması gerektiğini gösterdi” diye konuştu.

Dijital Medya Federasyonu Kurulacak

Başkan Gürel günümüzde dijital medyanın öneminin artması nedeniyle bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “medyanın dijitale evrilmesiyle beraber bu alanda daha çok faaliyet gösterilmesi gerektiğini düşündüğümüz için Dijital Medya Federasyonu kurma çalışmalarına başladık. Hazırlıklar bitme aşamasına geldi. Bu ay sonunda kurulacak. Bu federasyonla beraber TİMEF, İMEF ve DİMEF olarak üç federasyon bir konferderasyon oluşturacağız” şeklinde konuştu.

RTÜK’ün Dijital Medyaya Etkisi!

Yerel televizyonların içinde bulunduğu zor durumun üstesinden nasıl gelebileceğini konusunda da değerlendirmelerde bulunan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “2020 yılında benim öngörün TBMM’den çıkan ve RTÜK’ün kontrolüne verilen internet yasasının uygulamaya geçirilmesi ve oradaki aksiliklerin, eksikliklerin görülmesi. Şuanda mesela yerel radyo ve televizyonlardan frekans tahsis ücreti alınıyor. Radyolar 10 Bin TL, televizyonlar için 100 Bin TL isteniyor. Bedel ayrı bir sorun ama bir de ruhsata tabi tutuyor. Ancak internet radyoculuğu ve televizyonculuğu yapanlar için böyle bir durum yok. RTÜK buna düzenleme getirdiğinde sosyal medyadan %100 oranında yapılan yayınlar %40-%50’lere düşecek. RTÜK bunu nasıl uygulayacak asıl düşündüren soru bu” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.