son haberler

Gürgentepe’de Hıdırellez Şenliği

Yayınlanma Tarihi: 7 Mayıs 2015 okunma

Gürgentepe’de Hıdırellez Şenliği
Gündem
0

Gürgentepe Kaymakamlığı ve Gürgentepe Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Hıdırellez Şenliği” başladı.

Geleneksel Hıdırellez şenliğinin açılışına, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gürgentepe Kaymakamı Murat Sarı, Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel hıdırellez şenliğinin açılışında bir konuşma yapan, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, “Hıdırellez Anadolu kültüründe asırlardır bulunan bir şey. Baharın gelişidir. Hıdırellez bir taraftan yeniden dirilişi temsil ettiği gibi diğer taraftan da dostluğu, kardeşliği temsil etmektedir. Onun için bu topraklarda asırladır Hıdırellezi bir bayram coşkusuyla kutlarız. Türkiye’nin her yerinde Hıdırellezi birliğin beraberliğin sembolü olarak kutlarız. Hayırlı uğurlu olsun. Gürgentepe de de Hıdırellez’in hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Anadolu toprakları asırlardır çok farklı insanları barındırıyor. Anadolu toprakları Balkanlar, Gürcistan, Kafkaslardan dünyanın her yerinden gelen insanları kucaklamıştır. Nice kavimler, nice insanlar burada birlikte yaşıyoruz. Hiçbirimizin dinine, kültürüne, geçmişine bu memlekette bakmıyoruz. Yani kim olursa olsun, hangi anadan babadan, hangi dinden, ırktan olursa olsun kim ki bu toprakların çocuğudur hepsi bizim kardeşimizdir, hepsi bizim ailemizin bir ferdidir. Hıdırellez işte bize böyle bir kültürel mirasın sonucu olarak geldi. Birlikte olmanın kültürünün bir göstergesi olarak geldi. Ayrım yapmamanın, insanları yaşayışlarına göre, felsefelerine göre ayırmamanın bir göstergesi olarak bu günlere kadar geldi. Şimdiye kadar bu topraklarda nasıl yaşadıysak kıyamete kadar da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız. Bugün sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.

İki gün sürecek olan Gürgentepe Hıdırllez şenliği bugün Atatürk büstüne şenlik çelenginin konulması ve Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Sergisi’nin açılışı ile başladı. Yemek yarışması ve şenlik konseri ile sona eren ilk gün etkinlikleri, 6 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen yağlı pehlivan güreşleri ise son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.