son haberler

Hem Çevreci Hem Tasarruflu Proje

Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2018 okunma

Hem Çevreci Hem Tasarruflu Proje
Gündem
0

Ünye’de başlatılan Ekmeğini Çöpten Kazan Projesi hızla devam ederken Fevzi Çakmak Mahallesi’nden sonra ikinci uygulama noktası İpekyolu Mahallesi oldu.

Ünye Belediyesi’nin “Temiz Kent Ünye” hedefinde örnek bir proje olan “Ekmeğini Çöpten Kazan Projesi” için İpekyolu Mahallesi’ne uygulama ve geri dönüşüm ofisi açıldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahman, Belediye Birim Müdürleri ve personeli ile vatandaşların katıldığı açılışta tasarrufa ve çevreye dikkat çekildi. Proje kapsamında vatandaşlara verilen Çevre Kart ile evsel atıkların dışında geri dönüşümü mümkün olan atıklar toplanarak karşılığında vatandaşlar ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “bu projeyi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlattık ve projemiz şehrin batı yakasında 16 blok ile devam etti. Geri dönüşüm firmamız belli periyotlarda apartmanlara giderek kapıcılardan teslim alıyor. Doğu tarafta ise Fevzi Çakmak Mahallesi’nde pilot uygulama başlattık. Yaklaşık 1,5 ayda 3000 ekmek aldı vatandaşlarımız fırınlardan. Ünye’de 18 fırın ile anlaşma yapıldı. Cam, plastik, metal ve kağıtların geri dönüştürülmesi bakımından önemli proje. Büyükşehir Belediyemiz Cevizdere’ye çöp ayrıştırma tesisi kurdu. O tesise gidecek çöpün de azalmasına vesile olacak. Böylelikle o bölgedeki vatandaşlarımız daha az rahatsız olacak. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.