son haberler

HES Kodu, Cüzdana Girdi

Yayınlanma Tarihi: 24 Şubat 2021 okunma

HES Kodu, Cüzdana Girdi
Gündem
0

Hayatın her alanında zorunlu hale gelen HES Kodu için artık telefon taşımaya ya da kağıda yazmaya gerek kalmadı.

HES Kodu, koronavirüs salgını döneminde resmi kurum ve AVM’lerde zorunlu hale gelmişti. Teknoloji ile arası iyi olan vatandaşlar cep telefonlarına indirdikleri uygulama ile HES Kodunu görevliye gösterirken akıllı telefonu olmayan ya da telefonu yanında olmayanlar zaman zaman sorunlarla karşılaşıyordu. Ünye’de bir Grafik Tasarım firması HES Kodunu kredi kartı boyutundaki PVC karta yükledi. Vatandaşlara kolaylık sağlayan bu kartta hem HES Kodunun karekod uygulaması hem de kodu mevcut.

Grafik Tasarrımcı İrem Çilesiz Arslanteke, HES kodunu kredi kartı boyutuna dönüştürme fikrinin zaman zaman kendilerine ilettikleri sorunlardan yola çıkarak oluştuğunu söyledi.

Ünye’nin Niksar Caddesi’nde hizmet verdiklerini belirten Arslanteke, bu tasarrımın faydalarını şöyle anlattı; “Artık koronavirüsle yaşamak zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. Tabi ki salgına karşı tedbirler alınıyor. Bu kapsamda tüm resmi kurum ve AVM gibi insanların yoğun olduğu alanlara girerken HES kodu zorunlu hale geldi. Ancak bazı vatandaşlar ya telefonunun şarjının olmaması ya da internetinin olmaması nedeniyle HES Kodunu görevliye göstermekte zorluk yaşıyorlar. Herkes kredi kartı kullandığı için biz de kredi kartı boyutunda PVC’den kartı tasarladık. HES kodu kart, telefonun yanınızda olmadığı, şarjınızın yetersiz, internet bağlantınızın zayıf olduğu veya telefon görüşmesi esnasında, özellikle yaşlı vatandaşlar ve akıllı telefonu olmayanların, HES kodu okutulması gereken yerlerde büyük kolaylık sağlıyor. Bu konuda Ünye’de talep oluşmaya başladı.”

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.