son haberler

Heyelan’dan Uçan Yol Tehlike Saçıyor

Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2015 okunma

Heyelan’dan Uçan Yol Tehlike Saçıyor
Gündem
0

Ünye’nin Pınarbaşı Mahallesinde yaklaşık 5 ay önce meydana gelen heyelanda yolun bir bölümü uçtu. Özellikle yolu bilmeyenler için tehlike arz eden yolla ilgili endişelerini dile getiren mahalle sakinleri, 6 aydır kimse bir şey yapmayınca heyelan bölgesine şerit çekerek tehlikeye dikkat çektiler.

Ünye’nin Pınarbaşı Mahallesinde heyelandan zarar gören yolda oluşan uçurum, mahalle halkını endişelendiriyor. Yaklaşık 5 ay önce meydana gelen heyelanda yolun bir bölümünün uçtuğunu ve uçurum oluştuğunu belirten mahalle sakinleri, bu haliyle yolun ölüme davetiye çıkardığını belirtiyorlar.

Muhtar İlgilenmiyor

Mahalle sakinlerinden Mustafa Argan, yıl önce yolun genişletilerek asfaltlandığını belirterek, “Burası heyelan mıntıkası olduğu için yaklaşık 5 ay önce uçtu. Çok büyük tehlike arz ediyor. Özellikle geceleri yabancılar farkında olmadan buradan uçabilir. Daha önceden dile getirdik aslında ama önlem alınmadı, baktık olmayınca biz de şerit çektik. Geceleri fark edilmiyor, buradaki tehlikeyi mahalle muhtarı ilgililere bildirmeliydi. Demekki bildirilmedi ki tedbir alınmadı, burası uçtu, kimse de bakmıyor. Bir kazaya sebebiyet verir diye endişe ediyoruz, burada bir kaza olması halinde can kaybı olasılığı yüksek, çünkü çok tehlikeli bir yer burası, uçurumun mesafesi uzun, Allah korusun bir araç uçsa uçsa içinden canlı çıkması çok zor.

Her Gece Kontrol Ediyorum

2 Kez kaza tehlike yaşandığını belirten Mahalle Sakinlerinden Kazım Alkan ise, “Burada 1,5 ay önce motor uçtu, akasyaya takılıp kaldı. Akasya ağacına takılmasaydı parçalanıp giderdi. Motoru kullanan Çocuk yabancıydı. Ayrıca bir araç son anda durarak yuvarlanmaktan kurtuldu. Özellikle yabancılar burayı fark edemiyor ve tehlike yaşanıyor. Bir an önce burada önlem alınıp yapılması lazım. Benim evim buraya çok yakın, her gece buraya bakıyorum acaba araç utçumu diye, çünkü çok tehlikeli” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.