son haberler

İhaneti Belgeleyen Gazeteciye Hapis Şoku!

Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2019 okunma

İhaneti Belgeleyen Gazeteciye Hapis Şoku!
Gündem
0

Ünye Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Gündem Medya Sahibi İbrahim Coşkun, yazdığı bir haberden dolayı hapis cezasına çarptırıldı.

Ak Parti Ünye Eski İlçe Başkanı Arif Ergün, Belediye Meclis Üyeliği de yaptığı dönemdeki bir oylamada, oyunu kendi partisinin değil de CHP’nin temsilcisine verdiğini ispatlayan Coşkun’u, “kişilik haklarıma ve özgürlüğüme saldırdı” diyerek mahkemeye vermişti.

2 yıl devam eden yargı sürecinin ardından gazeteciler İbrahim Coşkun ile aynı haberi kendilerine ait yayın organlarında yayınlayan Barbaros Doğan’a 2’şer yıl ceza verirken, haberi yapan diğer gazetecilere ise berat kararı verildi. Vizyon Gazetesi sahibi Barbaros Doğan’ın cezası ertelenirken Ünye Gazeteciler Cemiyet Başkanı İbrahim Coşkun’un cezası kesinleşti.

“Ne çektiysek bu İktidar Partisine mensup Milletvekili ve Başkanlarından çekiyoruz” diyen Başkan İbrahim Coşkun, Basın özgürlüğünün ise maalesef lafta kaldığını belirtti.  Coşkun daha öncede Ak Parti Eski Ordu Milletvekili, şu anda da Ak Parti Genel Sekreter Yardımcısı olan Mustafa Hamarat ve kardeşleri hakkında yolsuzluk haberleri yapmış ve mahkeme tarafından cezaya çarptırılmıştı.

Yerelde gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu vurgulayan gazeteci İbrahim Coşkun; “Maalesef özgürce haber yapmanın bedeli olarak TCK’nun 136/1 maddesi uyarınca 2 yıl hapse mahkum edildim. Verilen bu ceza basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir.” dedi.

Medya Dernekleri: “Bu Karar Basın Özgürlüğünün ve Hukuk Sisteminin İdam Fermanıdır”

Ünye’deki Medya Dernekleri ve yöneticileri olan gazeteciler, Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gündem Medya Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Coşkun’un, bir gazetecilik başarısı ile yaptığı ve doğruluğu kanıtlanmış bir haberi yaptığı ve yayınladığı için hapis cezasına çarptırılmasını en sert şekilde kınadıklarını açıkladılar. Ünye-Ordu İletişim Derneği Başkanı Gazeteci Şakir GÜREL, Canik Gazeteciler Derneği Başkanı Gazeteci Ali ÖZTÜRK, Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı  Gazeteci Hakan Korkmaz, yaptıkları yazılı ortak açıklamalarında; “Gazeteci meslektaşımız İbrahim Coşkun, bir gazetecilik başarısına imza atmış, Ak Parti İlçe Başkanının, özerk bir kurumun seçiminde kendisi gibi Belediye Meclisi Üyesi olan patisinin adayı yerine, CHP adayına oy verdiğini belgeleriyle ortaya çıkarmış ve haber olarak yayınlamıştır. Bu bir gazetecilik başarısıdır. Bu başarıya imza atan bir gazeteciyi cezalandırmak, sadece basın özgürlüğünün değil, hukuk sistemimizin de nasıl bir hale geldiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu karar, basın özgürlüğü ile birlikte, hukuk sisteminin de idam kararıdır. En sert şekliyle kınıyor, ivedilikle yanlıştan dönülmesi ve kararın düzeltilmesini bekliyoruz” dediler.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.