son haberler

İmar Revizyonu Aksaklıkları Meclis’e Taşındı

Yayınlanma Tarihi: 5 Kasım 2019 okunma

İmar Revizyonu Aksaklıkları Meclis’e Taşındı
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisi Kasım ayı Toplantısında İmar revizyonu ile ilgili aksaklıkları görüştü.

Kasım ayı toplantısı Belediye Başkanvekili Orhan Gürel Başkanlığında gerçekleştirildi. 11 maddelik gündeme, gündem dışı 2 madde eklenerek 13 madde meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

Gündem öncesi bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel yapılan çalışmaları değerlendirerek “4 Kasım Pazartesi günü Ünye’mizde ilk kez ambalaj atık toplama ihalesini gerçekleştirdik. 3 yıllık ihale yaptık. Yıllık 120 bin lira+KDV yani aylık bazda 10 bin liraya gelecek şekilde ihalemizi gerçekleştirdik. 2 ve 3. Yıllarda ise tefe ve tüfe oranında artış olacak. Önce ki yıllarda da bu yapılıyordu ancak resmi bir ücret mukabilinde değildi” dedi.

Ünye’nin muhtelif mahallelerinde devam eden beton yol çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Gürel, “Ağustos ayında Ünye’nin muhtelif mahallelerinde beton yol döküm işlerimiz vardı. Onlarda yüzde 20 artış ile beraber birkaç gün içerisinde ilk etabı tamamlanacak. Bundan sonra ki süreçte 360 bin liralık bir beton yol ihalesi yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle bir protokol yaptık. Bunun karşılığında biz büyükşehir Belediyemizin yol ağında ki yollara da beton yol dökeceğiz. Bunun karşılığında da malzeme alacağız. Yani ortak projelerimiz olacak.”diye konuştu.


OSKİ tarafından yağmur su hatlarında devam eden yağmur su hatları ile ilgili konuşan Gürel şunları kaydetti, “Yağmur su hatları ile ilgili OSKİ ihale yaptı. Müteahhit arkadaş Atatürk Mahallesi Sinan Dede Caddesinde işe başladı. Oradan sonra İpekyolu Mahallesinde ki bakslardan işe başlayacak. Bunlar 1×1,5 metre olan büyük bakslar.”

Gürel’in değerlendirmelerinin ardından gündeme geçildi. Ağırlıklı olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen taleplerin değerlendirildiği toplantıda, Ünye Belediyesi’ne ait çeşitli mahallelerde yaklaşık 18 Cami alanının belediyenin borçları karşılığında maliye hazinesine devredilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan belediyeye ait işyerleri ile Gürecülü Mahallesi’nde bulunan yine belediyeye ait akaryakıt istasyonu tahsisli parsellerin 3 yıldan uzun süreli kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi talebi görüşülerek meclis üyeleri tarafından yetki verildi.

Toplantıda geniş yer tutan madde ise Ünye 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave Uygulama imar planında yapılması talep edilen değişiklikler oldu. Revizyon ve ilave Uygulama imar planında aksaklıkların yaşandığı ifade edilirken değişiklik yapılması önerildi. İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı bazı binalara 10 kat bazılarına ise 6 kat imar izni verilmesinin uygun olmadığını dile getirdi. Çıraklı, “tabakhane deresinin bir yakasında 8 kat ruhsat veriyorsunuz, diğer yakasına 6 kat ruhsat veriyorsunuz. Burada bir eşitsizlik var” dedi. Belediye Başkanvekili Orhan Gürel ise “8 kat verilen cephe kentsel yenileme alanı, diğer cephe boş alan. Bu nedenle farklılıklar oluyor” diye cevap verdi. Konuşmaların ardından Ünye’nin muhtelif yerlerinde 1/1000 ölçekli Revizyon ve ilave Uygulama İmar Planındaki aksaklıkların giderilmesi için plan değişikliği yapılması muhalefetin reddine karşın kabul edildi.

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Ünye Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı tesislerde 2020 yılı içinde uygulanacak olan ücret tarifeleri olurken Belediye Gelirleri Kanunu gereği 2020 mali yılında uygulanacak olan vergi, harç ve ücret tarifeleri konusu da görüşülerek tarife komisyonuna havale edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.