son haberler

İnkur’da Bayram Öncesi Su Sıkıntısı

Yayınlanma Tarihi: 19 Temmuz 2021 okunma

İnkur’da Bayram Öncesi Su Sıkıntısı
Gündem
0

Ünye’nin İnkur Mahallesi’nin bir bölümünde 15 gündür yaşanan su sıkıntısına vatandaşlar tepki gösterdi. Taşıma su ile ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten mahalle sakinleri yetkililere seslendi.

Ünye’nin İnkur Mahallesi İncirli Mevkii’nde 15 gündür sularının akmadığını belirten vatandaşlar bayram öncesi yaşanan bu durum karşısında çaresiz olduklarını belirtti.

“15 Gündür Suyumuz Yok”

Mahalle Sakini Süleyman Tura “15 gündür sularımız akmıyor. OSKİ’yi arıyoruz, cevap vermiyor. Muhtara bildirdik. Dinamo değişmesi gerektiğini söylüyorlar. Dinamo değişmesi bu kadar sürer mi?İhtiyaçlarımızı taşıma suyla karşılamaya çalışıyoruz. Bayram da geldi. Çaresiz bekliyoruz” dedi.

“OSKİ’yi Her Gün Arıyoruz”

Mahalle Sakinlerinden İsa Karayel sorunu CİMER’e de yazdığını belirterek, “10 yıldır biz her bayram su sorunu yaşıyoruz. Her yere bildirik ama çözüm bulunamadı. OSKİ’yi her gün arıyoruz. Sayın Kaymakamımıza, Valimize çağrı yapıyoruz. Kimse ilgilenmiyor. Biz sorunumuzun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

“İki Dere Arasında Susuzluk Çekiyoruz”

Mahalle Muhtarı Ömer Yıldırım ise “İnkur Mahallemizde 2019 yılından bu yana verdiğimiz su projelerinin hiçbiri onaylanmadı. Tekkiraz’dan gelen su hattımızın yenilenmesi gerekiyor. Yaklaşık 12 Km.’lik hattın yenilenmesi için bir adım atılmadı. 15 gündür de telefonlarım haklı olarak susmuyor. Biz de tüm yetkililere sorunumuzu ilettik ancak çözüm bulamadık. İnkur Mahallemiz Yavi Deresi ile Saraycık Deresi arasında bir yer. Hiçbir çözüm bulamıyorlarsa 5 Km.lik uzaklıktaki dereye dinamo atarak sorun çözülebilir. Biz syasilerimize de sorunu ilettik. Bayrama su sıkıntısı ile giriyoruz. Herkes Kurban kesecek su ihtiyacımız acil çözülmeli” dedi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.